ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κομισιόν: Υποχρεωτική η μάσκα στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια, όχι στις κενές θέσεις

Air France flight crew members wearing protective face masks distribute face masks to passengers at Paris Charles de Gaulle airport in Roissy-en-France during the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in France, May 6, 2020. REUTERS/Benoit Tessier
 

Οδηγίες για το πως θα είναι ο τουρισμός στα χρόνια του κορονοϊού από την Κομισιόν. Να ανοίξουν τα σύνορά τους ζητά από τις χώρες της Ε.Ε. η Επιτροπή. Πρόταση να παραταθεί έως 30 Ιουνίου ο περιορισμός για μη αναγκαία ταξίδια ενός Σέγκεν.

Το σχέδιό της για την επανέναρξη των πτήσεων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα (13.05.2020) η Κομισιόν.

Η Κομισιόν αναμένεται να πει «όχι» στις κενές θέσεις στα αεροπλάνα αλλά «ναι» στο να είναι υποχρεωτική η μάσκα τόσο στις πτήσεις όσο και στα αεροδρόμια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική.

Η οδηγία για τις αεροπορικές μεταφορές εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο των συστάσεων που ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν για την σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Παράταση για τα “μη αναγκαία” ταξίδια

Η Κομισιόν θα θέσει τα πλαίσια για το πως θα πάνε φέτος διακοπές οι Ευρωπαίοι, όσοι πάνε κι όπου πάνε. Και θα εκδώσει μια σειρά από οδηγίες για να μπορούν οι πολίτες να μείνουν σε ξενοδοχεία, να πάνε σε εστιατόρια και σε παραλίες με ασφάλεια ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που είναι σε γνώση του Reuters, η Κομισιόν ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν υπ’ όψιν τις ατομικές ανάγκες επιτρέποντας στους ανθρώπους να επισκεφθούν συγγενείς και αγαπημένους που ζουν σε διαφορετικές χώρες της Ε.Ε..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την παράταση των περιορισμών επί των μη αναγκαίων ταξιδίων εντός της ζώνης Σένγκεν για 30 ημέρες, μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω του κορονοϊού θα πρέπει να είναι εθελοντική. Οι εφαρμογές θα πρέπει επίσης να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διασυνοριακά στην ΕΕ, ανέφερε το έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ