ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κόνσολας από Ρόδο : “Η επανεκκίνηση του τουρισμού το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα”

 

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας από την Ρόδο όπου βρίσκεται.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας, από τη Ρόδο μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έδωσαν το στίγμα της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού, ως μιας χώρας που είναι πρώτη στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

«Είμαστε η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο και το στοίχημα, είναι τώρα που άνοιξε η τουριστική σεζόν και κατά την οποία περιμένουμε μετά την 1η Ιουλίου και πτήσεις τσάρτερ στα νησιά, να έρθουν όσοι επιθυμούν».

Για τις εφιαλτικές εκτιμήσεις για τη «χασούρα» που θα έχει ο τουρισμός, αναγνώρισε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά και ότι οι προβλέψεις για τις οικονομικές απώλειες είναι ανοιχτές.

Ως προς το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης του κλάδου από την πολιτεία, ο κ. Κόνσολας δήλωσε: «όποια μέτρα χρειαστούν σε επίπεδο χρηματοδοτικών εργαλείων για εργαζόμενους και επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, θα ληφθούν μέχρι την τελευταία μέρα».

Υπνεθύμισε ότι ήδη έχουν ληφθεί πολλά μέτρα στήριξης και είπε πως αν και οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, εκείνο που ενδιαφέρει είναι να επανεκκινήσει ο τουρισμός.

Κομβικό ρόλο θα παίξει και ο εσωτερικός τουρισμός που θα ενισχύσει τον κλάδο.

Ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων που λειτουργούν, με βάση την εικόνα που έχει το υπουργείο, άνοιξε περίπου το ένα τρίτο των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Ωστόσο θα είναι κλιμακούμενη η αύξηση των καταλυμάτων με το άνοιγμα των αερογραμμών, είπε ο κ. Κόνσολας.

Απάντησε επίσης και σε θέματα που έθεσε μέσω της εκπομπής, ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κρήτης Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι κρατήσεις είναι χαμηλές και μόνο… στο κομπιούτερ, αφού κανείς δεν γνωρίζει αν θα επιβεβαιωθούν.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε πως υπάρχει εγρήγορση από όλους τους φορείς για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στο έκδηλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ για τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Βήμα – βήμα, είμαι πεπεισμένος ότι θα έρθει κόσμος και θα ανοίξουν βαθμιαία τα ξενοδοχεία, είπε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ