ΔΙΑΦΟΡΑ

Κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό ένας Λαρισαίος, του ήρθε πρόστιμο 60.000 ευρώ από τροχονομική παράβαση

«Εγκεφαλικό» κόντεψε να πάθει ένας νεαρός από τη Λάρισα όταν του ήρθε ένα email από την οικονομική υπηρεσία της Π.Ε Λάρισας για να πληρώσει ένα πρόστιμο «μόλις»… 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο νεαρός ανοίγοντας το φάκελο της αλληλογραφίας είδε ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου απαιτούσε να της καταβάλλει το ποσό των 59.453,38 ευρώ, για μία τροχονομική παράβαση που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2020 και μάλιστα με ειδοποίηση πώς «ειδάλλως ο Δήμος θα προβεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη αυτών».

Ο άντρας είχε υποπέσει στην τροχονομική παράβαση τον Ιούλιο του 2020 πηγαίνοντας στη δουλειά του, όταν και του βεβαιώθηκε πρόστιμο των 100 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 119,17 ευρώ.

Πρόστιμο που όπως γίνεται κατανοητό δεν πληρώθηκε και σύμφωνα με το larissanet.gr -είχε μεσολαβήσει και ένα ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός για τον νεαρό- , και η οικονομική υπηρεσία τον χρέωσε «νόμιμες κρατήσεις, Χαρτόσημο κ.α», συνολικού ύψους 1.482, 68 ευρώ.

Τα… είδε όλα ένας Λαρισαίος, του ήρθε πρόστιμο 60.000 ευρώ από τροχονομική παράβαση

Ωστόσο σύμφωνα με το email που έλαβε από τον Δήμο το αρχικό ποσό των 119,67 ευρώ άγγιξε ξαφνικά το τρελό ποσό των 60.000 ευρώ.

Ένα ποσό που ήταν σχεδόν αδύνατο να πληρωθεί από έναν «άνθρωπο του μεροκάματου», που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στη υπηρεσία του συγκεκριμένου Δήμου για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί και έχει χρεωθεί στο όνομά του αυτό το υπέρογκο ποσό.

Τότε η απάντηση από τον υπάλληλο ήταν η εξής:

«Ναι ξέρουμε την περίπτωση. Δεν είστε ο μόνος. Είναι λάθος του συστήματος και έχει συμβεί… σε πολλούς ακόμη».

Δείτε το πρόστιμο:

enimerotiko.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ