ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κοπή Βασιλόπιτας Της ΝΟ.ΔΕ Δωδεκανήσου

 

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας με καλεσμένο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή νομού Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε   το Σάββατο  η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο Mediterranean.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης ο οποίος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την διαρκή συμμετοχή, την παρουσία  αλλά και τον αγώνα τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Σήμερα στην αίθουσα αυτή, χτυπάει η καρδιά της Νεοδημοκρατικής βάσης. Στην χρονιά που πέρασε αποδείξατε στην πράξη, πως φτιάχνεται η ελπίδα, πως γεννιέται το νέο όραμα που ξαναφέρνει αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα και δίνει αισιοδοξία στους Έλληνες. Καταφέρατε η νέα δεξιά, η νέα χρονιά να μπει με το δεξί. Με την ΝΔ στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν. Περνάμε πλέον στην εποχή των πράξεων. Η ΝΔ, είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση, στην Ελληνική οικονομία. Να δώσει ευκαιρίες και δυνατότητες, ώστε η Ελλάδα να γίνει Χώρα στην οποία, η σκληρή δουλειά, η τόλμη και οι κόποι να ανταμείβονται».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας ο οποίος αφού πρώτα εξέφρασε την χαρά του, στο πρόσωπο του κ. Μπακίρη, για την εξαιρετική όπως είπε σημερινή οργάνωση δήλωσε: «Αυτός ο χώρος είναι το δικό μας σπίτι. Είμαστε σήμερα ξανά όλοι εδώ για να αναγνωρίσουμε ότι η συμβολή του κάθε ένα από εμάς, ήταν σημαντική και διακριτή, όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον κ. Μπακίρη και την μέχρι τώρα πορεία του, όσο και για τον κ. Αυγενάκη που όπως είπε είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία μαζί του, επισημαίνοντας, ότι ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την Χώρα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Βουλευτή Δωδεκανήσου, αναπληρώτρια γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέα της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής, κ. Μίκα Ιατρίδη: « Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που αγωνίζονται και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Χαίρομαι που απόψε βρίσκομαι ανάμεσα σε αγωνίστριες και αγωνιστές της ΝΔ. Μετά που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τιμόνι της Χώρας, βλέπουμε ότι τίποτα δεν είναι ίδιο.

Είναι η πρώτη φορά που μετά από δέκα χρόνια, ξέρουμε όλοι μας ότι κάτι έχει αλλάξει. Και αυτό αποτυπώνεται, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ, στην μείωση της φορολογίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στην μείωση του ΦΠΑ σε πολλά φάρμακα, αλλά και σε μία σειρά από πολλές ρυθμίσεις που έχουμε νομοθετήσει και έχουμε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή. Σε αυτό το πλαίσιο, τα δικά μας νησιά, τα Δωδεκάνησα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης μας. Ο πρωθυπουργός μας είναι κοντά μας. Ήταν πάντα κοντά μας. Άλλωστε αμέσως μετά την εκλογή του το πρώτο νησί που επισκέφθηκε, ο πρώτος νομός, ήταν η Ακριτική Κάρπαθος και η δική μας Δωδεκάνησος. Στα Δωδεκάνησα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με στόχο και με όραμα. Να είστε βέβαιοι ότι αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, μαζί με όλους εσάς, προκειμένου να δούμε τον τόπο μας και τα νησιά μας να προοδεύουν».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς απηύθυνε με την σειρά του τον δικό του χαιρετισμό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι απόψε ανάμεσα σε τόσους συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Θέλω να σας μεταφέρω τις προσπάθειες, τα έργα και την δουλειά που κάνουμε καθημερινά στο κοινοβούλιο όλοι εμείς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ειλικρινά και καθαρά, ότι πρέπει να αντιληφθούμε, πως εμείς οι ίδιοι, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή, να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε, γιατί δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για την πατρίδα μας».

Μετά την ομιλία του κ Παππά, και με δική του πρωτοβουλία  ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αγωνιστή της παράταξης Σίμου Παρασκευά.

Δηλώσεις έκανε και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος λέγοντας: «Η κοινωνία το 2019 έδωσε μία πολύ ισχυρή εντολή, στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να βγάλει την Χώρα από αυτό το τέλμα που είχε βρεθεί, γιατί ήταν ένα καράβι στο πέλαγος χωρίς καπετάνιο».

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο οποίος όπως είπε τον τελευταίο καιρό γίνετε μεγάλη κουβέντα. Επίσης αναφέρθηκε σε όλα τα θετικά που κατάφερε η Περιφέρεια όλο αυτό τον καιρό, με τον πήχη να ανεβαίνει ψηλά. Όπως είπε:  «Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά. Είναι μια χρονιά σταυροδρόμι. Γιατί πολλές υποθέσεις που έρχονται στην γειτονιά μας από πολύ παλιά, ευθυγραμμίζονται τώρα και η διεθνής κοινότητα, αλλά και οι γείτονες μας και είναι σε μία κατάσταση που αναζητούν μια διέξοδο. Εμείς τις υποσχέσεις μας τις κρατάμε. Αυτός ο τόπος θα πάει πολύ ψηλά, πολύ μπροστά, γιατί το τιμόνι το κρατάνε άνθρωποι άξιοι».

Και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης παραβρισκόμενος στην εκδήλωσε δήλωσε: «Στην αφετηρία της καινούριας χρονιάς, ευχή όλων μας είναι να αποδειχθεί παραγωγική για τον τόπο μας, χρονιά δημιουργίας και ελπίδας. Στόχος της δημοτικής αρχής δεν είναι άλλος, από το να αναδείξουμε την Ρόδο, σε πρότυπο Περιφερειακής ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε για τους συμπολίτες μας, ένα καλύτερο επίπεδο ποιότητας στην καθημερινότητα τους. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η ευκαιρία είναι τώρα. Τώρα που τελείωσαν οι εμμονές, που μας κρατούσαν πίσω. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι περισσότερο από ποτέ. Η ανάπτυξη είναι για όλους. Και για αυτό όλοι πρέπει να συμβάλουμε με ευθύνη, σε αυτή την κατεύθυνση. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ μια χρονιά με υγεία, αγάπη και προκοπή. Με νοικοκυριό και τάξη. Με μέτρο και υπευθυνότητα. Με σωφροσύνη και σεβασμό στον Έλληνα όπως μόνο εμείς ξέρουμε και καταλαβαίνουμε».

Ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου πήρε αμέσως μετά τον λόγο λέγοντας: «Το 2019 ήταν μια χρονιά με πολλές εκλογικές επιτυχίες για την Νέα Δημοκρατία. Αυτό δείχνει ότι η κοινωνία έχει εμπιστευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη παντού. Και εμείς οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να τα καταφέρουμε». Απευθυνόμενος στον κ. Αυγενάκη είπε: «Ο αθλητισμός είναι πολιτική βούληση, χρηματοδότηση, έργα υποδομής. Θέλω να ξέρετε ότι με την ιδιότητα μου, είμαστε στην διάθεση σας σε ότι αφορά τα έργα υποδομής του αθλητισμού».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής νομού Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκλεισε την εκδήλωση δηλώνοντας τα εξής: «Σήμερα είναι μια βραδιά απολογισμού, αλλά παράλληλα προγραμματισμού για το μέλλον. Δεν μπορώ να κρύψω την συγκίνηση μου και το λέω ειλικρινά, όταν με καλεί στο βήμα ο άξιος και ένας από τους καλύτερους προέδρους ΝΟ.ΔΕ σε όλη την Ελλάδα, ο Παύλος ο Μπακίρης. Και δεν λέω κολακείες. Ίσως είμαι από τους λίγους, που έχω πλήρη εικόνα χαρτογράφησης, όλων των κομματικών στελεχών σε όλη την επικράτεια. Και το αν δούλεψε καλά φαίνεται από τα αποτελέσματά του. Σήμερα τα Δωδεκάνησα για πρώτη φορά, έχουν μια οργάνωση η οποία δουλεύει. Σήμερα για πρώτη φορά τα Δωδεκάνησα έχουν ξανά, ένα ικανό, παραγωγικό και κυρίως αποτελεσματικό Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Νεοδημοκράτη, τον Αντώνη Καμπουράκη. Και φυσικά έχουμε τους άξιους Βουλευτές, αλλά και τα επιμελητήρια. Με όλους αυτούς τους υπέροχους, ικανότατους συνεργάτες, έχουμε καταφέρει να έχουμε πολιτική κυριαρχία παντού. Και στον Δήμο και στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια και στην Βουλή και στα Επιμελητήρια. Τώρα εφησυχασμός; Όχι βέβαια, Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.Τι καταφέραμε; Να ακουμπήσουμε τον κόσμο, να αντιληφθούμε το πρόβλημά του, την αγωνία του, την αβεβαιότητα του που είχαν δημιουργήσει οι πολλά υποσχόμενοι προηγούμενοι κυβερνήτες. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε και να δείξουμε την σοβαρότητα που μας διακρίνει και μας χαρακτηρίζει σαν παράταξη, για να μας εμπιστευθούν σε όλα τα επίπεδα. Κερδίσαμε στις εκλογές. Όμως ο μεγάλος στόχος και η μεγάλη νίκη είναι, να κυριαρχήσουμε ιδεολογικά. Είναι μια μάχη διαρκείας. Θέλει κότσια και ψυχή η μάχη στην πολιτική.».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ