ΔΙΕΘΝΗ

Κοροναϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στην Ιταλία

 

Ο κοροναϊός σαρώνει την Ιταλία. Στα 76 τα κρούσματα, που αυξάνονται συνεχώς. Αυστηρά τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο κοροναϊός έχει “χτυπήσει” για τα καλά την Ιταλία, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα είναι 76, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. “Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών”, είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

Φωτογραφία Reuters

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

“Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει”, τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

“Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παυθεί η εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν”, ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Κοροναϊός: Δύο νεκροί στην Ιταλία

Ο Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχος οικοδόμος ηλικίας 78 ετών, απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του, είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που πέθανε από κοροναϊό.

Το δεύετρο θύμα, ήταν μια γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, όπου βρίσκεται το Μιλάνο, όπως μετέδωσε το ANSA.  newsit.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ