ΔΙΕΘΝΗ

Κοροναϊός: Δυο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess! Θα επαναπατριστούν λέει ο Κικίλιας

 

Αν φτάσει ο κοροναϊός στη χώρα θα μας αντιμετωπιστεί επαγγελματικά και με ψυχραιμία λέει ο υπουργός Υγείας. Πότε αναμένεται να επαναπατριστούν οι δυο Έλληνες.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επιχείρηση επαναπατρισμού των δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess και που ο κοροναϊός το έχει θέσει καραντίνα στην Ιαπωνία.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΣΚΑΙ όπου τόνισε πως “ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς”.

Ο υπουργός Υγείας, δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για τους δυο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και ο νέος κοροναϊός έχει μολύνει 355.

Ακόμη αναφέρθηκε στον επιτυχή επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία όπου μπήκαν σε καραντίνα.

«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο κ. Κικίλιας

Τυχόν κρούσμα κοροναϊού θα αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και επαγγελματικά

Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου – εισόδου στη χώρα.

Πρόσθεσε όμως πως ο κοροναϊός μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα και πως σε αυτή την περίπτωση το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news.Θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης. Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό».

newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ