ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Κι επίσημα αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στον Ευαγγελισμό! Γιατί χαρακτηρίστηκε έτσι

ԑɔǠӅ ʑϕӌT`ԏՠɏՠԏՠĕԉʏՠͅɋϕ Ǡŋˁā (EUROKINISSI/ ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)
 

Τελικά…. δεν ήταν κοροναϊός και με την “βούλα”.
Τι ακριβώς συνέβη με το περιστατικό που χαρακτηρίστηκε ύποπτο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Ο επαγγελματισμός και τα βήματα που ακολουθήθηκαν.

Δεν ήταν κοροναϊός και… βαθιά ανάσα για τον ασθενή. Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον 22χρονο που θεωρήθηκε “ύποπτο κρούσμα” για τον νέο κοροναϊό, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ο 22χρονος χαρακτηρίστηκε “ύποπτο κρούσμα” από τους γιατρούς που τον εξέτασαν με τους φόβους να έχει “χτυπήσει” ο κοροναϊός και στην Ελλάδα να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο νεαρός άνδρας ελληνικής καταγωγής,  προσήλθε μόνος του στα επείγοντα του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και διαμαρτυρήθηκε για πονόλαιμο και βήχα. Οι γιατροί θορυβήθηκαν όταν τους είπε ότι είχε ταξιδέψει στο Χονγκ Κόνγκ και ότι είχε επιστρέψει πρόσφατα.

Αν και οι γιατροί που εξέτασαν τον ασθενή διαπίστωσαν ότι δεν είχε συμπτώματα που θεωρούνται πιθανά στους ανθρώπους που πάσχουν (π.χ. πυρετό) κράτησαν μια μικρή επιφύλαξη, που στηρίχθηκε κυρίως στο ταξιδιωτικό ιστορικό του.  Ο 22χρονος δήλωσε ότι είχε ταξιδέψει στο Χόνγκ Κονγκ κι έτσι οι γιατροί όφειλαν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα αφού ο κοροναϊός έχει προβάλλει και ανθρώπους που απλά… πέταξαν μέσω Χονγκ Κονγκ!

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κοροναϊός, αλλά ένα ακόμα από τα πολλά περιστατικά που εξετάζονται καθημερινά στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας και αποδεικνύεται τελικά ότι είναι αρνητικά στον ιό 2019-nCoV. Αυτό που προκάλεσε αναστάτωση στις υγειονομικές αρχές σήμερα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όμως, ήταν το γεγονός ότι ο 22χρονος κατά δήλωσή του, είχε μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο με άνθρωπο που είχε νοσήσει από τον ιό.

Συναγερμός στον “Ευαγγελισμό”

Το πρωί της Παρασκευής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” μετέβη ο 22χρονος, ο οποίος ενημέρωσε τους γιατρούς ότι είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ.

Ο νεαρός δήλωσε ότι υπέφερε από ήπια συμπτώματα κρυολογήματος και συγκεκριμένα ανέφερε ότι είχε έντονο βήχα. Αυτό, όμως, που θορύβησε περισσότερο τους επιστήμονες και σήμανε τον… συναγερμό “κοροναϊός”, ήταν το γεγονός ότι ανέφερε ότι στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Χονγκ Κονγκ, είχε εντοπιστεί κρούσμα του κοροναϊού. Αυτό που τους καθησύχασε, από την άλλη ήταν ότι είχε πραγματοποιήσει το ταξίδι πριν από περίπου 13-15 μέρες. Οπότε, εάν είχε “χτυπήσει” ο κοροναϊός, θα έπρεπε να είχε αναπτύξει συμπτώματα νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και αφού οι γιατροί έλαβαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και απομόνωσαν τον ασθενή, έλαβαν δείγμα και το έστειλαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τελικά δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Πηγή: iatropedia.gr.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ