ΔΙΕΘΝΗ

Κοροναϊός: Κρουαζιερόπλοιο σε καραντίνα ανοιχτά του Τόκιο

 

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Τόκιο. Ο συναγερμός σήμανε όταν εντοπίστηκε κρούσματα κοροναϊού μεταξύ των επιβατών. Πρόκειται για έναν 80χρονο, ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ!

Άμεσα, στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, πλοίο της αμερικανικής εταιρείας Princess Cruises (όμιλος Carnival Corp.), ανέβηκαν ειδικοί για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους στους επιβάτες και το πλήρωμα.

 

Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα ειδικών που φορούν προστατευτικές στολές έχουν ήδη επιβιβαστεί στο κρουαζιερόπλοιο για να επαληθεύσουν την κατάσταση της υγείας των 2.666 επιβατών και των 1.045 μελών του πληρώματος.

Τα μέτρα αποφασίστηκε να ληφθούν μετά το θετικό αποτέλεσμα για την παρουσία του φονικού ιού στον οργανισμό 80χρονου επιβάτη που κατέβηκε από το πλοίο στο Χονγκ Κονγκ την 25η Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε ότι το πλοίο, που έφθασε στη Γιοκοχάμα (δυτικά της πρωτεύουσας), επρόκειτο να τεθεί σε καραντίνα.

«Μας ζήτησαν να μείνουμε στις καντίνες μας»

Μια 20χρονη επιβάτης, που ταξιδεύει μαζί με τη μητέρα της, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TBS ότι «ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να μείνουν μέσα στις καμπίνες τους εν αναμονή της υποβολής τους σε εξετάσεις για τον εντοπισμό του ιού». Διευκρίνισε ότι περιμένει μαζί με τη μητέρα της μέσα στην καμπίνα τους από χθες και ότι ακόμα σήμερα το πρωί δεν είχε καμία πληροφορία για το πότε θα εξεταστούν.

Το πλοίο είχε ήδη τεθεί σε καραντίνα από το Σάββατο στη Νάχα, στο νότιο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας. Αλλά αυτό έγινε για δεύτερη φορά, μετά τον εντοπισμό του κοροναϊού στον οργανισμό του ηλικιωμένου που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ.  newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ