ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 19 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος

Medical workers prepare to transfer a patient for a CT scan at the intensive care unit (ICU) of the Sotiria hospital, following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Athens, Greece, April 22, 2020. REUTERS/Giorgos Moutafis
 

Αυξημένα τα κρούσματα την Τρίτη. 12 σε ταξιδιώτες από πτήση του εξωτερικού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937. Διασωληνωμένοι παραμένουν 11 συμπολίτες μας.

Ο κορονοϊός παραμένει εδώ και χρειάζεται προσοχή με τα κρούσματα να αυξάνονται στην Ελλάδα την Τρίτη 2 Ιουνίου και ανέρχονται στα 19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό. Η πτήση σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ήρθε από την Ντόχα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2937 κρουσμάτων, 651 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ