ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 08/07

Ανάμεσά μας παραμένει ο κορονοϊός, με τον ΕΟΔΥ να ενημερώνει για ακόμη μια μέρα σχετικά με τα νέα κρούσματα, τα συνολικά, αλλά και τον αριθμό των συμπολιτών μας που δυστυχώς έχουν “χάσει” την μάχη. Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κορονοϊός είναι… εδώ, λένε και ξαναλένε οι ειδικοί, προσπαθώντας να μας κάνουν να μην ξεχάσουμε πως πρέπει καθημερινά να δείχνουμε όλοι προσοχή.

Πλέον, που ο κορονοϊός… έρχεται και από τους τουρίστες, με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, είναι ακόμη πιο σημαντικό να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει με την καθημερινή του, γραπτή ανακοίνωση πως στην Ελλάδα υπάρχουν 33 νέα κρούσματα του φονικού ιού και συνολικά 3.622.

Κορονοϊός – Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση

“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 33, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3622 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 3622 κρουσμάτων, 892 (24.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1946 (53.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ