ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Ανατροπή με την υδροξυχλωροκίνη – Ξεκινάει εκ νέου τις δοκιμές ο ΠΟΥ

 

Κορονοϊός: Την επανέναρξη των δοκιμών του φαρμάκου της υδροξυχλωροκίνης ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξεύρεση της θεραπείας της νόσου COVID-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 380.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορoνοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή των δοκιμών αυτών, σε συνέχεια μιας μελέτης στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Μετά την ανάλυση των «διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα», τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Παρακολούθησης έκριναν «ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου» των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

World Health Organization (WHO)

@WHO

“The Executive Group received this recommendation and endorsed continuation of all arms of the Solidarity Trial, including hydroxychloroquine”-@DrTedros https://twitter.com/WHO/status/1268212303092162561?s=20 

World Health Organization (WHO)

@WHO

Απάντηση στον χρήστη @WHO

“On the basis of the available mortality data, the members of the committee recommended that there are no reasons to modify the trial protocol”-@DrTedros #COVID19

World Health Organization (WHO)

@WHO

“The Executive Group will communicate with the principal investigators in the trial about resuming the hydroxychloroquine arm of the trial”-@DrTedros https://twitter.com/WHO/status/1268212303092162561?s=20 

World Health Organization (WHO)

@WHO

Απάντηση στον χρήστη @WHO

“On the basis of the available mortality data, the members of the committee recommended that there are no reasons to modify the trial protocol”-@DrTedros #COVID19

31 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης είχαν ανασταλεί κατόπιν επιστημονικής έρευνας, η οποία ισχυριζόταν ότι το φάρμακο είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Η διακοπή των δοκιμών είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα – «βόμβα» της εφημερίδας «The Guardian» αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη έρευνα χαρακτηριζόταν από ελλιπή και αναξιόπιστα στοιχεία, τα οποία είχε παραχωρήσει και η αμφιλεγόμενη εταιρεία Surgisphere.

«Βόμβα» Guardian: Αμφιλεγόμενη εταιρεία στατιστικής παρέσυρε ΠΟΥ και κράτη σε λάθη για την πανδημία

Δημοσίευμα του Guardian αποκαλύπτει ότι μια μικρή εταιρεία αναλύσεων με έδρα τις ΗΠΑ με αμφιβόλου ποιότητας στοιχεία οδήγησε σε λάθη κατά την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ορισμένες κυβερνήσεις άλλαξαν τους χειρισμούς τους καθώς και τις μεθόδους θεραπείας για την νόσο COVID-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός, με βάση αμφιβόλου ποιότητας στοιχεία από μία μικρή αμερικανική εταιρεία αναλύσεων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα σημαντικών μελετών, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ένα από τα πιο έγκυρα ιατρικά περιοδικά παγκοσμίως.

Δημοσίευμα του Guardian αποκαλύπτει ότι η εταιρεία Surgisphere με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες παρείχε στοιχεία σε πολυάριθμες μελέτες πάνω στην COVID-19, αλλά έχει μέχρι στιγμής αποτύχει στο να εξηγήσει επαρκώς τα δεδομένα ή την μεθοδολογία που ακολούθησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους υπαλλήλους Surgisphere φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας καθώς και ένα μοντέλο για περιεχόμενο που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία η Surgisphere ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει νόμιμα από περισσότερα από χίλια νοσοκομεία παγκοσμίως, διαμορφώνουν τη βάση επιστημονικών άρθρων που έχουν οδηγήσει σε αλλαγές στην πολιτική για τις θεραπείες της COVID-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, η εταιρεία βρισκόταν και πίσω από απόφαση του ΠΟΥ και ινστιτούτων ερευνών ανά τον κόσμο, να διακόψουν τις δοκιμές του αμφιλεγόμενου φαρμάκου, υδροξυχλωροκίνη.

Δύο από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, το “The Lancet” και το “New England Journal of Medicine”, δημοσίευσαν μελέτες βασισμένες σε στοιχεία από την Surgisphere.

Αργά την Τρίτη, αφότου ήρθε σε επικοινωνία με τον Guardian, το περιοδικό “Lancet” κοινοποίησε μία «έκφραση ανησυχίας» σχετικά με τη μελέτη που δημοσίευσε. Παρόμοια αναγγελία έκανε και το “New England Journal of Medicine”.

Ένας ανεξάρτητος έλεγχος για την προέλευση και την εγκυρότητα των εν λόγω δεδομένων, θα διεξαχθεί από συντάκτες που δεν σχετίζονται με την Surgisphere, λόγω των «ανησυχιών σχετικά με την αξιοπιστία» τους.

Πληροφορίες από newsbomb.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ