ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στους νέους – Πάνω από το 40% έχουν ηλικία ως 39 ετών

Τα 40 έτη είναι πλέον η μέση ηλικία των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 150 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα. Συνολικά 230 οι νεκροί.

Έντονη είναι ανησυχία των επιστημόνων για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στους νέους το τελευταίο διάστημα, στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ ότι από την αρχή της επιδημίας στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.222 κρούσματα και οι 4 στους 10 ήταν νέοι από 18 έως 39 ετών ποσοστό 42,1%. Μεταξύ των περιστατικών, υπήρχαν και νέοι που χρειάστηκε να νοσηλευθούν αλλά και να διασωληνωθούν για να ξεπεράσουν το χτύπημα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 40 έτη κάτι που δείχνει και την ανησυχητική πορεία που ακολουθεί ο νέος κορονοϊός. Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις πριν από περίπου 15 ημέρες η μέση ηλικία ήταν τα 46 έτη. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ειδικοί πια προειδοποιούν τους νέους ανθρώπους να μην χαλαρώνουν και να δείχνουν τη δέουσα προσοχή, τόσο για τους υπόλοιπους πολίτες όσο και για τον εαυτό τους. “Ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις”, είναι το μήνυμα που στέλνουν συνεχώς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, 17 Αυγούστου 2020, 150 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 230 νεκροί. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 23 (69.6% άνδρες).ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ