ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για τη μετάδοση του ιού

 

Η Ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται καθημερινά με νέα στοιχεία σχετικά με τη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός (SARS-Cov-2). Δείτε τα 7 νεότερα δεδομένα…

Ο κορωνοϊός COVID-19 προκαλεί παγκόσμια ανησυχία λόγω της έλλειψης πρότερης εμπειρίας και γνώσης. Οι επιστήμονες της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ωστόσο, πραγματοποιούν καθημερινά αποδελτίωση των πιο σημαντικών ανακοινώσεων που δημοσιεύουν οι ειδικοί, οι οποίοι μελετούν και αναλύουν τις νεότερες πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό.

Δείτε τα επτά πιο σημαντικά νεότερα δεδομένα που συνέλεξε το ΕΚΠΑ και τα οποία προέρχονται από τις πλέον αξιόπιστες πηγές όπως είναι το Παρατηρητήριο Johns Hopkins και το Ευρωπαϊκό, Αμερικανικό, αλλά και Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ JOHNS HOPKINS – Η επέκταση της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός

Το πρωί της 7ης Μαρτίου 2020, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε:

102.238 κρούσματα παγκοσμίως, με 3.497 θανάτους.

Στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί 80.651 κρούσματα και 3.070 θάνατοι και ακολουθεί η Νότια Κορέα με 6.767 κρούσματα και 44 θανάτους.

Δείτε όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τη μεταδοτικότητά του ιού σε παιδιά, εγκύους και ευπαθείς ομάδες, στο iatropedia.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ