ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτή είναι η λίστα με τις περιοχές που είναι ήδη «κόκκινες» – Ποιες μπαίνουν από αύριο

Η παράταση του lockdown για περίπου ένα 15μερο έχει κλειδώσει μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αυτή την εβδομάδα με τις κόκκινες περιοχές αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη αναμένεται να μπουν περισσότερες περιοχές σήμερα με την εξάπλωση του κορονοϊού να είναι ταχύτατη έχοντας για σύμμαχο τις μεταλλάξεις.

Μετά την Αρκαδία και το Ναύπλιο, που μπήκαν χθες σε αυστηρό lockdown, το κόκκινο χρώμα θα χαρακτηρίζει πλέον  και για τις επόμενες ημέρες τη Θεσπρωτία, τη Λευκάδα, την Κορινθία, Λουτράκι, Αμφιλοχία, Θεσσαλονίκη, Κως, Τέμπη, Ηράκλειο Κρήτης, Κάρπαθος, Σάμος.

Τα πράγματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι με τον καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλο να ρίχνει νέα βόμβα στο τραπέζι.

Στο τραπέζι νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα είναι ήδη στο τραπέζι πράγμα που σημαίνει πως απομακρύνεται το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης και δεν αποκλείονται σκληρότερα μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών, εντατικοτεροι έλεγχοι και μεγαλύτερος περιορισμός στην χρήση των SMS καθώς και η χρήση διπλής μάσκας.

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη από την άλλη αφήνει μία πιο αισιόδοξη ματιά για το μέλλον. Αλλά και αυτό όχι για τώρα. Για μετά από 15 ημέρες , όταν και ελπίζει να γίνει εισήγηση για ανοίγματα στα σχολεία και τα μαγαζιά.

Πάντως, αυτή την στιγμή οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι. Το σύστημα Υγείας δεν αντέχει νέο πείραμα. Χθες εντοπίστηκαν 1784 νέα κρούσματα, 39 ασθενείς κατέληξαν και 367 βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως από την μία οι νέες μεταλλάξεις είναι πιο επιθετικές και από την άλλη πως τα μέτρα δεν τηρούνται.

Έτσι, μοιάζει δεδομένο ότι η Αττική θα έχει παράταση του αυστηρού lockdown τουλάχιστον.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ