ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίστηκαν τα 26 νέα κρούσματα!

Στο “φως” της δημοσιότητας οι περιοχές στις οποίες… χτύπησε ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες. 26 συνολικά τα νέα κρούσματα στην χώρα μας εκ των οποίων τα 10 “ήρθαν” από το εξωτερικό. Δείτε τις περιοχές που βρέθηκαν τα… εντός συνόρων και διαβάστε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει για τα 26 νέα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες.

Κι αφού η ανακοίνωση για το πόσα κρούσματα “έδωσε” ο κορονοϊός βγήκε, σειρά παίρνει η ανακοίνωση για το… πού ακριβώς εντοπίστηκαν.

26 νέα κρούσματα, λοιπόν, με τα 6 από αυτά να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ υπάρχουν και 4 “εισαγόμενα” που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Από τα 16 εγχώρια, τα 8 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ υπάρχουν και πέντε στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, από ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε σε Μαγνησία, Χαλκιδική και Καβάλα.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων περιπτώσεων του 24ώρου

έξι (6) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως ο κορονοϊός εντοπίστηκε σε 26 νέες περιπτώσεις, ενώ τα συνολικά κρούσματα είναι 4.135.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 24 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 26, εκ των οποίων τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4135 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 201 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (87.5% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 4135 κρουσμάτων, 1155 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2086 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Διαβάστε την αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ