ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Έκκληση Κρεμλίνου στους πολίτες να εμβολιαστούν – Σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κρούσματα και θάνατοι

Η Ρωσία δοκιμάζεται και πάλι από τον κορονοϊό, που «καλπάζει» καταγράφοντας κάθε μέρα όχι μόνον ρεκόρ κρουσμάτων, αλλά και υψηλότατα επίπεδα θνητότητας. Μόλις σήμερα Δευτέρα ανακοινώθηκαν σχεδόν 30.000 νέα κρούσματα και πάνω από 900 θάνατοι, για πολλοστή ημέρα.

Μπροστά στα απελπιστικά αυτά στοιχεία, το Κρεμλίνο απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Κάθε φορά χρησιμοποιούμε κάθε δυνατότητα για να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες, κάνοντας την απλή έκκληση που λέει ‘πηγαίνετε να εμβολιαστείτε’», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι «ο μόνος τρόπος που προστατεύει την ζωή είναι το εμβόλιο».

Κάλεσε μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης να επαναλαμβάνουν κάθε μέρα την έκκληση αυτή εκατό φορές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη Ρωσία, που μαζί με τα νέα πιο επιθετικά στελέχη του κορονοϊού, συντηρούν την πανδημία και αυξάνουν το ποσοστό θνητότητας.

«Πράγματι, το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας παραμένει χαμηλό, ανεπίτρεπτα χαμηλό, από αυτό απορρέει το μεγάλο ποσοστό θνητότητας, η πανδημία δεν περνάει, επιστρέφει με νέα κύματα, με νέα πιο επιθετικά στελέχη, τα οποία είναι πιο μολυσματικά και αυτό συνιστά μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό βρίσκεται υπό τον έλεγχο προσωπικά του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τις συνθήκες για να εξακολουθήσει να λειτουργεί η οικονομία και οι άνθρωποι να μπορούν να εργάζονται.

newsit

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ