ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Γιώργος Παυλάκης: Μέτρα τώρα στη Βόρεια Ελλάδα – Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν χαρίζει κάστανα»

Επιπλέον μέτρα ζητά ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ «η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαρίζει κάστανα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλάκης μιλώντας για τον κορονοϊό ανέφερε πως: «Η Δέλτα δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου».

Τόνισε πως στην Βόρεια Ελλάδα πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ είπε πως αυτή τη στιγμή ο κορονοϊός βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται να εισέλθει σε νέα φάση. Σημείωσε πως αυτός είναι ο λόγος που είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σχολιάζοντας ότι ακόμα βρισκόμαστε αρκετά πίσω.

Έρχεται δύσκολος χειμώνας

Ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως έρχεται δύσκολος, ενώ θα πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα για να μπορούν και οι εμβολιασμένοι να εκμεταλλευτούν τα προνόμιά τους: «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει» σημείωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα κρούσματα που αυξάνονται συνεχώς στα σχολεία και σημείωσε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα.

Σημείωσε, δε, πως: «Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δέλτα. Ο ιός είναι μπροστά».

Μάλιστα, ο κ. Παυλάκης σχολίασε και τον εικονικό εμβολιασμό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, που όπως είπε πρόκειται για ένα αηδιαστικό συμβάν και έκανε λόγο για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και για αντικοινωνική συμπεριφορά:. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να υπάρξει άμεση απόλυση για τους εμπλεκόμενους και εισαγγελική έρευνα. Είναι μια κολάσιμη πράξη».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ