ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Γυμναστήρια, SMS, βόλτες από νομό σε νομό – Πότε έρχονται οι νέες «ανάσες»

Ακόμα ένα βήμα προς την κανονικότητα έγινε την Παρασκευή, 07.05.2021, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων του… ατελείωτου lockdown που επιβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 17 Μαΐου ανοίγουν τελικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ από τις 14 του μήνα επανεκκινεί σταδιακά και ο πολιτισμός, με το άνοιγμα των μουσείων αρχικά και στη συνέχεια των θερινών σινεμά και των θεάτρων και των συναυλιών σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την προσεχή Δευτέρα (17/5), με τις επισήμανση των ειδικών ότι όλες οι δραστηριότητες θα επανέλθουν συνοδευόμενες από μέτρα προστασίας.

Τι θα γίνει με SMS και μετακινήσεις από νομό σε νομό

Αναφορικά με το SMS για το λιανεμπόριο φαίνεται πως το σενάριο είναι να καταργηθεί από τις 15/5 μαζί με το ραντεβού στα μαγαζιά, ενώ όσον αφορά στο γενικό SMS στο 13033 φαίνεται πως θα καταργηθεί τις επόμενες ημέρες. Η απόφαση θα ληφθεί λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού, στα μέσα του μήνα.

Σε ό, τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού, το κεντρικό σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ είναι ότι δεν θα απαιτείται self test και πιστοποιητικό εμβολιασμού από 15 Μαΐου.

Αθλητικές δραστηριότητες

Ξεκινούν οι προπονήσεις πρωταθλημάτων/ εφήβων/ παίδων από 17/5 ενώ οι αθλητικές ακαδημίες θα επαναλειτουργήσουν από 17/5.

Επίσης από 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός Μαΐου τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά

 

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ