ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Καταγγελία για το Γενικό Κρατικό Νίκαιας – «Η μητέρα μας κινδυνεύει να πεθάνει εκτός ΜΕΘ»

Τι αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Σε καταγγελία στο OPEN προχώρησαν τέσσερα αδέλφια, τα οποία υποστηρίζουν πως η μητέρα τους, που έχει κορωνοϊό, κινδυνεύει να πεθάνει διότι είναι διασωληνωμένη, αλλά εκτός ΜΕΘ. Τι απάντησε ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Μια 76χρονη με κορωνοϊό που εισήχθη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στις 23 Μαρτίου (έμεινε σε θάλαμο με οξυγόνο), χρειάστηκε να διασωληνωθεί στις 28 Μαρτίου, με τα τέσσερα παιδιά της να καταγγέλλουν ότι παρότι οι γιατροί τους είπαν ότι υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ, η μητέρα τους δεν μεταφέρθηκε, καθώς δεν δόθηκε η σχετική εντολή από το ΕΚΑΒ. Ωστόσο ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για ραντεβού εμβολιασμών στις ηλικίες 65-69.

Σύμφωνα με την οικογένεια το ΕΚΑΒ κάνει την γενική διαχείριση και αξιολογεί το πού θα πάει ο κάθε ασθενής. «Και σε ιδιωτικό που πήραμε στο Περιστέρι, που έχει δικές του ΜΕΘ, είναι εξαρτημένο από το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ είναι αυτό που αποφασίζει. Εντατική θεραπεία πότε; Αφού αποβιώσει ο ασθενής; Την χρειαζόμαστε άμεσα, είναι πέμπτη μέρα», λέει η οικογένεια, η οποία υποστηρίζει ότι γίνεται επιλογή εισαγωγής στις ΜΕΘ μόνο όσων ασθενούν πιο ελαφριά.

 

Τι αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Τάσος Μύτογλου, έδωσε τη δική του απάντηση στα όσα ειπώθηκαν: «Για την διακομιδή ενός ασθενή θα πρέπει πρώτα αυτός να έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. Αυτό επιτάσσει το ιατρικό πρωτόκολλο. Καταλαβαίνω τον πόνο της οικογένειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται επιλογή.

Το νοσοκομείο δεν έχει ΜΕΘ COVID και ένα περιστατικό πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί για να εγκριθεί η διακομιδή του». Το ίδιο υποστήριξε και το υπουργείο Υγείας, το οποίο με μήνυμα του κατά την διάρκεια της εκπομπής διευκρίνισε ότι για την διακομιδή ενός ασθενούς σε άλλη μονάδα είναι απαραίτητο η κατάστασή του να είναι σταθερή.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ