ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Λάρισα: Θετικά 20 από τα 29 δείγματα των Ρομά – Στην «Αρωγή» της Νίκαιας οι μολυσμένοι

«Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων – Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για τους μολυσμένους από τον νέο κορωνοϊό –  Σε πρώην κέντρο αποκατάστασης στη Νίκαια οι μολυσμένοι

Με τη φράση «επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο» αντέδρασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκαν οι 29 Ρομά που είχαν έρθει σε επαφή με το «κρούσμα μηδέν», έναν 32χρονο, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό σε οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Τα 20 από τα 29 δείγματα βρέθηκαν θετικά, σημαίνοντας συναγερμό στην Πολιτική Προστασία, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία. Στον συγκεκριμενο οικισμό διαβιούν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Όπως φαίνεται, η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, τουλάχιστον στον συγκεκριμένο οικισμό, είναι εκτεταμένη, ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο 32χρονος, αποδεικνύει το υψηλότατο ποσοστό μετάδοσης του θανατηφόρου κορωνοϊού.

Αργά το βράδυ της Πέμπτη ολοκληρώθηκαν τα τεστ και βγήκαν όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων για κορωνοϊό τα οποία είχε συλλέξει το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά στην συγκεκριμένη συνοικία, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ