ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Λουκέτο σε κινηματογράφους, θέατρα, νυχτερινά κέντρα, γυμναστήρια – Ανοιχτά τα Μουσεία

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών

Παραλύει για τις επόμενες δύο εβδομάδες η πολιτιστική δραστηριότητα αλλά και η μαζική ψυχαγωγία σε ολόκληρη τη χώρα. Πριν από λίγα λεπτά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόρδας, ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης που πραγματοποιεί, πως κλειστά θα παραμείνουν, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες, θέατρα, κινηματογράφοι,νυχτερινά κέντρα και χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

μπουζουκια
Τα νυχτερινά κέντρα όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον για 15 ημέρες

Η απόφαση για γενικό λουκέτο αναγκάζει και εκείνους τους λίγους που είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, να κατεβάσουν ρολά δεδομένου ότι η συγκέντρωση πολλών ατόμων στους ίδιους χώρους και μάλιστα κλειστούς, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη για τη διασπορά του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέχρι και πριν λίγες ημέρες, πολλές ήταν οι περιπτώσεις χώρων, κυρίως θεατρικών σκηνών, που σκόπευαν να συνεχίσουν κανονικά την διεξαγωγή των εκδηλώσεών τους, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Ακόμη και μετά την αρχική απαγόρευση διοργανώσεων που αναμένεται να προσελκύσουν κοινό άνω των 1000 ατόμων, πολλοί επιχειρηματίες, σε συνεννόηση βεβαίως με τους εμπλεκόμενους καλλιτέχνες, αποφάσισαν να μην διακόψουν τις παραστάσεις τους.

Ωστόσο, μετά και την χθεσινή επίσημη κήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημίας αλλά και το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έκανε ξεκάθαρα λόγο για «δύσκολα που βρίσκονται μπροστά μας» συνιστώντας, παράλληλα, σε όλους τους πολίτες, ιδιαιτέρως τα άτομα μεγάλης ηλικίας αλλά και τα παιδιά, να μένουν στο σπίτι, οι περισσότεροι επιχειρηματίες και καλλιτέχνες αποφάσισαν να προτάξουν την προφύλαξη της δημόσιας υγείας ακόμη και αν το οικονομικό κόστος για τους ίδιους θα είναι μεγάλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ