ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Μικρή διασπορά, λίγα κρούσματα και ελπίδα! Πού εντοπίστηκαν τα 11 νέα

 

Δύο στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία «αυτοβούλως», τρία στην Θεσσαλονίκη, μόλις δύο στην Αττική κι ένα στην Κάρπαθο. Αισιοδοξία από τα μόλις 11 κρούσματα που «έδωσε» ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενημερώσει για τα νέα κρούσματα που “έδωσε” ο κορονοϊός στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις…λεπτομέρειες.

Δηλαδή στο πού εντοπίστηκε ο κορονοϊός γεωγραφικά στην χώρα.

Τα νέα είναι καλά, αφού εκτός από τα λίγα νέα κρούσματα -11 συνολικά- μικρή είναι και η διασπορά, καθώς κρούσματα εντοπίστηκαν μόνο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κάρπαθο.

Από εκεί και πέρα εντοπίστηκαν και δύο στις πύλες εισόδου της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν και τρία “εισαγόμενα” που προσήλθαν για έλεγχο αυτοβούλως.

Κορονοϊός – Η αναλυτική γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του φονικού ιού

Σήμερα, 20/7/2020 δηλώθηκαν έντεκα (11) επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– δυο (2)κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου”.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε γραπτώς για τα δεδομένα στην Ελλάδα, ενώ να θυμίσουμε πως από αύριο, Τρίτη 21.07.2020 και κάθε Τρίτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ενημερώνει ζωντανά και σε νέα ώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, υπάρχουν 11 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και συνολικά 4.012, ενώ λίγο πριν την ενημέρωση είχε ήδη γίνει γνωστό πως έχουμε ακόμη έναν θάνατο από τον ιό στην Ελλάδα και συνολικά 195.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 11, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4012 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 195 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (83.3% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 4012 κρουσμάτων, 1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ