ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: «Μπέρδεμα» με τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ! Άλλαξε τον συνολικό αριθμό

 

Πόσα “εισαγόμενα”, πόσα “εγχώρια” κι αυτά… πού ακριβώς; Ούτε ο ΕΟΔΥ έμοιαζε για περίπου μισή ώρα να μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά. Για 25 νέα κρούσματα έκανε λόγο η πρώτη ενημέρωση, για… 24 η δεύτερη στην οποία αναλύεται η γεωγραφική κατανομή! Δείτε τις… αντικρουόμενες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Για το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας ενημέρωσε ήδη ο ΕΟΔΥ με την γραπτή του ανακοίνωση το απόγευμα της Κυριακής, 19.07.2020.

Πλέον, στο “φως” της δημοσιότητας έρχονται και οι πληροφορίες για το πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα 25 νέα κρούσματα που “έδωσε” ο κορονοϊός στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες.

Είναι όμως… 25; Μπορεί και όχι. Για την ακρίβεια… σκέτο όχι!

Το λάθος που “μάζεψε” ο ΕΟΔΥ

Το είδαμε κι αυτό, καθώς στην πρώτη του ενημέρωση, ο ΕΟΔΥ κάνει λόγο για 25 νέα κρούσματα, ενώ στην δεύτερη ανακοίνωση, που αναλύει την γεωγραφική κατανομή, “μιλά” για 24!

Κορονοϊός: Δείτε την πρώτη -χρονικά- ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σε μορφή pdf

Και η ανακοίνωση που “ανέβηκε” αρχικά στο site του ΕΟΔΥ (που επίσης έκανε λόγο για 25 κρούσματα)

κορονοϊός

Λίγο μετά, ωστόσο, ήρθε η ενημέρωση για το πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα κι εκεί τα… κουκιά δεν “έβγαιναν” αφού γινόταν λόγος για 24 κρούσματα!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

“Σήμερα, 19/07/2020, δηλώθηκαν είκοσι τέσσερα (24) επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– δεκαέξι (16) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,

– δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,

– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής”.

Το… διόρθωσε στο site ο ΕΟΔΥ, αλλά όχι στο pdf

Πλέον, στο επίσημο site του ΕΟΔΥ η ανακοίνωση διορθώθηκε και γίνεται λόγος για 24 κρούσματα, τα οποία όπως φαίνεται είναι και τα… σωστά.

Δείτε την εικόνα

Σημειώνεται, πάντως, ότι στο pdf με τα αναλυτικά γραφήματα και τους πίνακες, ο ΕΟΔΥ “μιλούσε” για 25 κρούσματα και για λίγη ώρα μετά την πρώτη διόρθωση.

Πλέον… και εκεί τα κρούσματα είναι πια 24.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 19 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 24, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4007 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 194 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (92.3% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 4007 κρουσμάτων, 1106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Χαρδαλιάς: Ξεκάθαρα μηνύματα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα!

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ