ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός: Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον φονικό ιό!

 

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Ο κορονοϊός κόστισε την πρώτη ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα. Δεν τα κατάφερε ο εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 03:15 τα ξημερώματα.

Ήταν θέμα χρόνου, όπως είπε και στην ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Τετάρτης, 11.03.2020, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, να θρηνήσουμε νεκρό στην Ελλάδα από τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Αυτό δυστυχώς συνέβη, καθώς ο 66χρονος άνδρας που έδινε μάχη εδώ και μέρες στο νοσοκομείο του Ρίου, δεν τα κατάφερε.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας.

Ο κορονοϊός και το πρώτο θύμα στην Ελλάδα

Πρόκειται για τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα, που συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους και νοσηλεύτηκε πρώτα στην Αμαλιάδα, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και πριν μεταφερθεί στο Ρίο.

Click4more: Τρομάζει ο ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Θα γίνουν και άλλες χώρες… Ιταλία!

Εκεί παρέμενε διασωληνωμένος, δίνοντας μάχη να κρατηθεί στην ζωή, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρνει. Ο άτυχος άνδρας είχε κι άλλα προβλήματα υγείας.

Μπήκε στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στις 2 Μαρτίου και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου. Το πρωί της περασμένης Τρίτης (10.03.2020), ο άτυχος άνδρας παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Παρά τις θεραπευτικές παρεμβάσεις, σήμερα (12.03.2020) στις 03:15 άφησε την τελευταία του πνοή.

Έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας που έχασε την ζωή του από τον φονικό ιό.

Ήταν το ένατο κρούσμα στην χώρα μας και το πρώτο που επιβεβαιώθηκε από τους περισσότερους από 50 ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Από newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ