ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός-πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος»: Αγωνία για την υγειονομική «βόμβα» μετά τα 119 θετικά κρούσματα

 

Θετικοί στον κορωνοϊό 119 από τους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο – Θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου για 14 ημέρες – Το πλοίο βρίσκεται στον προβλήτα «Θεμιστοκλής» – Σήμερα η αποβίβαση όσων μελών του πληρώματος βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό

Ξεκινούν σήμερα οι ενέργειες προκειμένου να απασφαλιστεί η υγειονομική «βόμβα» στο πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» με 119 θετικά κρούσματα για κορωνοϊό ανάμεσα στους 380 συνολικά επιβαίνοντες.

Τις επόμενες ώρες, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, αναμένεται να αποβιβαστούν τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν αρνητικά στα τεστ για τον κορωνοϊό. Η επιχείρηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε 36 ώρες με τους ναυτικούς να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της Αθήνας από όπου και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους.

Το πλοίο από το βράδυ της Τετάρτης βρίσκεται στον προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής”, στο λιμάνι του Πειραιά όπως αποφασίστηκε από τις ελληνικές αρχές.

Σε καραντίνα στον προβλήτα κρουαζιέρας του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα

Οι 119 θετικοί στον κορωνοϊό επιβαίνοντες στο πλοίο θα παραμείνουν μέσα σε αυτό σε υγειονομική καραντίνα για 14 ημέρες.

Η ιατρονοσηλευτική υποστήριξη τους θα είναι συνεχής και μάλιστα για το σκοπό αυτό στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες ειδική τέντα ώστε οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο να φορούν την ειδική ενδυμασία και να πραγματοποιούνται όλες οι διαδικασίες προετοιμασίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά και χωρίς συμπτώματα και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ενημερωθούν και αναλυτικά οι οικογένειες των επιβατών».

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία βρισκόταν εδώ και ημέρες αρόδο στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/03 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ