ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορονοϊός: Πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια – Πώς θα λειτουργούν μετά το lockdown ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός: Πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια – Πώς θα λειτουργούν μετά το lockdown

 

Έχει ξεκινήσει η κουβέντα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αντίστροφα μετρά η χώρα μας για την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού. Καταστήματα και γυμναστήρια οργανώνονται. Όλα, βέβαια, θα λειτουργούν – όπως εξηγούν οι ειδικοί – με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο κωδικός Β6 για σωματική άσκηση κάνει θραύση, καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που τρέχουν ή περπατούν, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που τον χρησιμοποιούν απλά ως άλλοθι. Η επιστροφή στα γυμναστήρια πάντως – σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Star – μάλλον αργεί, καθώς είναι χώροι συγχρωτισμού που δύσκολα ελέγχονται.

«Σε ότι αφορά τη συνύπαρξη μελών και γυμναστών, υπάρχει ήδη στο προεδρικό διάταγμα του 2006 για την αδειοδότηση των γυμναστηρίων υπάρχει νέας περιορισμός. Είναι τα 5 τετραγωνικά ανά άτομο, οπότε θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι», αναφέρει γενικός διευθυντής γυμναστηρίου στο Star.

Στο Πεκίνο, πάντως, τα γυμναστήρια άνοιξαν και έκλεισαν πάλι, αφού κρίθηκε απαραίτητο. Στη χώρα μας ο σχεδιασμός προβλέπει πως οι χώροι άθλησης θα ανοίξουν ξανά κατά τα τέλη Μαΐου.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ