ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Σωρηδόν οι χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις από και προς την Βρετανία

Η μία μετά την άλλη οι χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις από και προς την Βρετανία, μετά την ανακάλυψη της μετάλλαξης του κορονοϊού.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία.

Ωστόσο σε αυτό το μέτρο προχωρούν και πολλές χώρες της Ε.Ε. Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε «κατόπιν οδηγιών του προέδρου, σε συντονισμό με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αποφασίστηκε να επιβληθεί προσωρινή αναστολή των πτήσεων από το ΗΒ, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νότια Αφρική προς τη χώρα μας» όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα μέσω Twitter.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Τουρκία ανερχόταν ως χθες Κυριακή σε 18.097 νεκρούς επί συνόλου 2.024.601 μολύνσεων.

Απαγόρευση και από Αργεντινή και Χιλή

Επίσης, οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Χιλής ανακοίνωσαν ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής διευκρίνισε ότι η τελευταία πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιτραπεί να προσγειωθεί πριν από την έναρξη της ισχύος του μέτρου είναι αυτή που αναμένεται να φθάσει στο Μπουένος Άιρες σήμερα το πρωί.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Χιλής ανέφερε ότι θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και είχαν βρεθεί στο ΗΒ τις προηγούμενες 14 ημέρες να εισέρχονται στην επικράτεια. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, σύμφωνα με το Σαντιάγο.

Κλείνει τις «πύλες» και ο Καναδάς

Και αρχές του Καναδά αποφάσισαν να αναστείλουν μέχρι νεοτέρας τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Η απόφαση επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ειδοποίηση του υπουργείου Μεταφορών προς τους αερομεταφορείς, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του CBC.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ