ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου άνδρας που είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Ο ασθενής δεν έχει υποκείμενα νοσήματα

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος, αν και πλήρως εμβολιασμένος με το εμβόλιο της Pfizer, κόλλησε κορωνοϊό. Μάλιστα ο ασθενής δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και αυτή τη στιγμή νοσεί με βαρύτατη πνευμονία.

«Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει το νοσοκομείο μας από την έναρξη των εμβολιασμών. Έχει βαρύτατη πνευμονία. Δεν έχουμε το προφίλ του στελέχους. Ήδη έκλεισε χθες η εφημερία με αύξηση των εισαγωγών.

Είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer, έχουν περάσει οι 14 μέρες. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων προστατεύει τους 9 από τους 10» είπε στο OPEN ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Ωστόσο χθες θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου άνδρας που είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Τι αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ

O διευθυντής της ΜΕΘ προειδοποίησε ότι η διασπορά είναι μεγάλη. Τόνισε επίσης πως τρεις συνεργάτες του, πλήρως εμβολιασμένοι, κόλλησαν επίσης κορωνοϊό στις διακοπές. «Τα εμβόλια δημιουργούν άμυνα σε ένα 88% από όσους έχουν εμβολιαστεί. Από τα 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων το 1/10 έχει πιθανότητα να κάνει πυρετό και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό έχει πιθανότητα να βρεθεί στα χέρια του κ. Καπραβέλου.

Στο 25% των ανεμβολίαστων άνω των 50 ετών και οι οποίοι κάποια στιγμή θα συναντηθούν με τον ιό, το ποσοστό δεν θα είναι 10%, θα είναι πολύ μεγαλύτερο και το ποσοστό που θα βρεθούν στην Εντατική δεν θα είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά ο κανόνας» είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Τόνισε μάλιστα ότι είναι καλύτερα να είναι εμβολιασμένος κάποιος όταν συναντηθεί με τον ιό.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ