ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Στην τελική φάση κινέζικο εμβόλιο! “Έχει επιτυχία 98%”

 

Οι κλινικές δοκιμές στην Βραζιλία του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχουν “εξαιρετικά θετικά” αποτελέσματα σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Σάο Πάολο, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι και θα μπορούσε να ξεκινήσει η διάθεσή του ήδη από το Δεκέμβριο.

Το εμβόλιο που ονομάζεται CoronaVac βρίσκεται τώρα στην τρίτη φάση, δηλαδή στο τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών πριν από την έγκρισή του. Αυτό έχει δοκιμαστεί σε χιλιάδες εθελοντές σε έξι πολιτείες της χώρας, μεταξύ των οποίων το Σάο Πάολο, που είναι αυτό που έχει πληγεί περισσότερο από την COVID-19 στη Βραζιλία, με περισσότερα από 850.000 κρούσματα και 31.430 θανάτους.

Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ζοάο Ντορία, το εμβόλιο αυτό προκάλεσε ανασοαπόκριση στο 98% των ασθενών ηλικίας άνω των 60 ετών, χωρίς παρενέργειες.

“Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θετικά”, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Θα μπορούμε να προκαλέσουμε ανοσία σε Βραζιλιάνους στο Σάο Πάολο και σε όλη τη χώρα. Η πρόβλεψη είναι ότι θα είναι διαθέσιμο ήδη από τον Δεκέμβριο”, πρόσθεσε.

Τα τεστ στη Βραζιλία γίνονται από το Δημόσιο Ινστιτούτο Αναφοράς Butantan, το οποίο θα μπορούσε να παράξει 120 εκατομμύρια δόσεις στις αρχές του 2021 αν αποδειχθεί αποτελεσματικό το εμβόλιο.

Το θέμα των εμβολίων έχει λάβει πολιτική διάσταση στη Βραζιλία.

Δεν το θέλει ο Μπολσονάρο

Ο πολιτικός αντίπαλος του Ζοάο Ντορία, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο έχει επικρίνει επανειλημμένως το κινεζικό εμβόλιο και η κυβέρνησή του βασίζεται στην σύμπραξη μεταξύ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του βρετανο-σουηδικού φαρμακευτικού ομίλου AstraZeneca, η οποία πραγματοποιεί επίσης τεστ στη Βραζιλία.

Ωστόσο οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου αυτού διακόπηκαν την Τρίτη εξαιτίας ανεξήγητης ασθένειας που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ