ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο κύβος ερρίφθη: Τα 2 μέτρα που αλλάζουν απ’ το Σάββατο ξεκινώντας την άρση του lockdown

Η σταδιακή άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, με τους πολίτες να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους, όπως ακριβώς ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, με τις προτάσεις τους να κρίνουν την πορεία της χώρας σε ό,τι αφορά στη σταδιακή άρση των μέτρων, με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο, να μην αφήνουν καν περιθώρια να φανούμε αισιόδοξοι.

Παρόλα αυτά, αν οι ειδικοί κρίνουν πως υπάρχει περιθώριο, από το Σάββατο 20 Μαρτίου θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 που ισχύει έως σήμερα για τα Σαββατοκύριακα και οι πολίτες θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν πλέον από τις 21:00.

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί πως ο κωδικός 6 θα επιτρέπει από εδώ και στο εξής τη σωματική άσκηση όχι μόνο γύρω από την κατοικία μας και αυστηρά με τα πόδια ή ποδήλατο, αλλά και σε άλλους δήμους.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια – οι οποίες έχουν αποδειχτεί καταστροφικές από άποψη διασποράς του ιού, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως οι είναι πιο πιθανό να κολλήσουμε από τους δικούς μας ανθρώπους παρά από κάποιον ξένο.

Μένει να δούμε ακόμα, αν τελικά θα ανοίξουν κομμωτήρια, ινστιτούτα περιποίησης άκρων και κέντρα αισθητικής από τις 22 Μαρτίου, αυστηρά με ραντεβού αλλά και το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ