ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Τα πρώτα 50 χάπια της Merck παραδίδονται σήμερα σε ασθενείς

Πενήντα θεραπείες με το πειραματικό αντιιικό χάπι molnupiravir κατά του κορονοϊού της Merck ενέκρινε μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (1/2) σε 50 αντίστοιχους ασθενείς που πληρούσαν τα κριτήρια, η αρμόδια πενταμελής Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Τα χάπια που καταπολεμούν τον κορονοϊό θα χορηγηθούν σήμερα, αφού προηγουμένως οι ασθενείς παραλάβουν τη συσκευασία με τις κάψουλες στο σπίτι τους, μέσω courier.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, οι επιστήμονες της πενταμελούς Επιτροπής δέχθηκαν δεκάδες αιτήματα από κάθε περιοχή της Ελλάδας, από γιατρούς που επιθυμούν να εντάξουν τους ασθενείς τους στην πειραματική θεραπεία με τη μολνουπιραβίρη.

Ποιοι παίρνουν από σήμερα το χάπι

Πρόκειται για άτομα που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, δηλαδή είναι άνω των 18 ετών με υποκείμενα νοσήματα και θετική διάγνωση στον κορονοϊό με PCR ή rapid test.

Οι θεράποντες γιατροί προχώρησαν στη συνταγογράφηση της θεραπείας, καθώς έκριναν πως οι ασθενείς τους -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να αρρωστήσουν με βαριά συμπτώματα από τον κορονοϊό και να εισαχθούν για νοσηλεία σε νοσοκομείο, ή ακόμα και σε ΜΕΘ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ