ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τρόμος για τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: «Κύριος λόγος» για τη διασπορά του κορονοϊού είναι οι μετακινήσεις, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες» είπε ο κ. Αρκουμανέας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στον σχεδιασμό για μαζικά rapid tests θα περιλαμβάνονται νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Ανεξάρτητα του τεστ, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή, πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά.

Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ