ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός Βρετανία: Αρνούνται να κρατήσουν αποστάσεις – Χαμός στις παραλίες

 

Οι Βρετανοί κατέκλυσαν τις παραλίες – Οι εικόνες που έρχονται από τις παραλίες, μόνο εποχή κορονοϊού δεν θυμίζουν

Με την άνοδο της θερμοκρασίας οι Βρετανοί την Τετάρτη (24/06) ξεχύθηκαν στις παραλίες οι οποίες ασφυκτιούσαν από τον κόσμο.

Ωστόσο, το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης το… πήρε ο άνεμος και έτσι ο ένας λουόμενος έκατσε σχεδόν πάνω στον άλλο.

Οι εικόνες από την παραλία του Μπόρνμουθ αλλά και του Μπράιτον είναι αποκαλυπτικές.

Δείτε τις φωτογραφίες :

Ανοίγουν ξενοδοχεία, παμπ, εστιατόρια και κινηματογράφοι

Στην ευρύτερη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού προχωράει η Βρετανία.

Από τις 4 Ιουλίου, η πρόβλεψη για τήρηση απόστασης δύο μέτρων θα μειωθεί σε τήρηση απόστασης μεγαλύτερης του ενός μέτρου και η νέα αξιολόγηση για την απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Επίσης από τις 4 Ιουλίου, δύο νοικοκυριά θα μπορούν να συναντώνται και να διαμένουν σε ένα σπίτι, ενώ θα επαναλειτουργήσουν εστιατόρια και παμπ, τα κομμωτήρια, οι χώροι λατρείας, όπου θα μπορούν να γίνονται οι λειτουργίες και οι γάμοι, με συγκέντρωση μέχρι 30 ατόμων, τηρουμένων των απαιτούμενων αποστάσεων. Τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτιακαι τα κάμπινγκ θα μπορούν να δέχονται επισκέπτες, όπως επίσης ταμουσεία, οι γκαλερί και οι κινηματογράφοι.

Κλειστά θα παραμείνουν προς το παρόν τα γυμναστήρια και οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας και ομορφιάς, ενώ τα θέατρα , οι χορωδίες και οι ορχήστρες θα λειτουργούν, αλλά όχι για παραστάσεις. Επανέλαβε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν πλήρως για τις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου από τον Σεπτέμβριο.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι μετά τους σκληρότερους περιορισμούς που τέθηκαν σε περίοδο ειρήνης, η κυβέρνηση ανακοινώνει την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, καθιστώντας ευκολότερο στους πολίτες να συναντήσουν τους φίλους και τις οικογένειές τους και να επιστρέψουν στην δουλειά τους.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ