ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κως: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το θάνατο του 39χρονου εργάτη ζητά η οικογένεια του

Χαρακτήρισε ηθικά ανάρμοστο το γεγονός να δίνεται εντολή από τον εργολάβο για κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και ταφής του άτυχου εργάτη στη γενέτειρα του και αμέσως μετά ο ίδιος να αναθεωρεί αυτή την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι με παρέμβαση της οικογένειας ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή η οποία έγινε την Τρίτη 4 Μαϊου, ενώ την Πέμπτη 6 Μαϊου θα μεταφερθεί η σωρός του άτυχου άνδρα στο Τεπελένι της Αλβανίας

Ήδη έχει επιληφθεί εισαγγελέας για τη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού συμβάντος και την αναζήτηση των υπευθύνων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

*Η Αστυνομική Διεύθυνση Βόρειας Δωδεκανήσου προχώρησε στη σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου του συνεργείου αναφέροντας σε σχετικό δελτίο τύπου ότι “ο 39χρονος αλλοδαπός κατέπεσε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού – αποψίλωσης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα”.

*Τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του 39χρονου εργάτη εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου επιρρίπτοντας ευθύνες σε δήμους και περιφέρειες που αναθέτουν, όπως υποστηρίζει, “όλων των ειδών τα έργα σε εργολαβίες χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων ειδικά σε εργασίες υψηλής επικινδυνότητας”.

Παράλληλα καταγγέλλει την απουσία στα Δωδεκάνησα Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου για να επιθεωρεί τους χώρους εργασίας. Σε περιπτώσεις δε εργατικών δυστυχημάτων, επισημαίνει, ο επιτόπιος έλεγχος είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί άμεσα με αυτοψία, καθώς η υπηρεσία -υποστελεχωμένη και αυτή- εδρεύει στον Πειραιά και έχει στην ευθύνη της όλο το Ν. Αιγαίο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ