ΕΛΛΑΔΑ

Κοτανίδου για κορονοϊό: Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές στις ΜΕΘ – Τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές

 

Μήνυμα αισιοδοξίας από την καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Τι δείχνουν τα -μέχρι τώρα- δεδομένα για το καλοκαίρι.

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της Αναστασίας Κοτανίδου για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι “τα πράγματα πάνε πολύ καλά, έχουμε αρχίσει και αποσωληνώνουμε περισσότερους ασθενείς. Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα η καθημερινότητα όλων θα αλλάξει.

Όσον αφορά στην πιθανότητα ο κορονοϊός να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες, η κα Κοτανίδου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Όμως, όπως είπε ” το ευχάριστο είναι ότι στην Ελλάδα όσο ο καιρός φτιάχνει, όλοι θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα συνωστίζονται”.

Θα κάνουμε διακοπές;

Ερωτηθείσα σχετικά με τις καλοκαιρινές διακοπές, η ίδια εμφανίστηκε θετική, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “διακοπές θα κάνουμε σίγουρα φέτος, απλώς θα πρέπει να έχουμε σχετική απόσταση ο ένας από τον άλλο ακόμα και στις παραλίες”.

Την ίδια άποψη έχει και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ: “Θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές”, αλλά θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται βασικοί κανόνες, “ακόμα και αποστάσεις στις παραλίες”.

Σχετικά με τον τουρισμό και κατά πόσο θα μπορούν να έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επεσήμανε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες, αλλά όχι μαζικά. “Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό”, δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ