ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κραυγή αγωνίας από το ΕΚΑΒ Κω – ”Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το προσωπικό μας έχει μειωθεί ραγδαία”

Η ανακοίνωση του Τομέα ΕΚΑΒ ΚΩ

Το τελευταίο διάστημα ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Κω έχει γίνει μάρτυρας της ραγδαίας αύξησης των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των πολλών καθημερινών περιστατικών που χρήζουν παροχής βοήθειας από το ΕΚΑΒ. Τα περιστατικά αυτά είναι ιδιαίτερα αυξημένα την περίοδο αυτή, ιδίως λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών, ο οποίος αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες. Καθημερινά καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μία πληθώρα περιστατικών, και να καλύψουμε ολόκληρο το νησί της Κω.

Δυστυχώς, ως τροχοπέδη στην μεγάλη αύξηση των περιστατικών έρχεται να προστεθεί η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Κω. Πλέον, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη Κω είναι πολύ σοβαρό, αφού το προσωπικό μας έχει μειωθεί ραγδαία.

Έχουμε πια αγανακτήσει από τις υποσχέσεις που έχουμε λάβει από τους αρμόδιους το τελευταίο διάστημα, ότι δήθεν θα μας βοηθήσουν, ότι θα ενισχυθεί περισσότερο ο τομέας της Κω .

Εμείς, έχουμε στείλει επανειλημμένως επιστολές προς κάθε αρμόδιο φορέα, ενημερώνοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όμως, όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί τα –αυτονόητα- αιτήματά μας. Τα ασθενοφόρα αδυνατούν να καλύψουν ολόκληρο το νησί, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται εξαιτίας των τουριστών, αλλά και των περισσότερων περιστατικών γενικότερα.

Ποια είναι όμως η βοήθεια που έχουμε λάβει; Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί με εμάς; Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!

Δεν ζητάμε εξηγήσεις και υποσχέσεις. Απαιτούμε άμεση ενίσχυση προτού να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα εξαιτίας της υποστελέχωσής μας .

Επιπροσθέτως, εκκρεμεί και η πρόσληψη επικουρικών διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων, από τον περασμένο Μάϊο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που λαμβάναμε τότε. Τελειώνει και ο Ιούλιος και ακόμη δεν τους έχουν καλέσει στη δουλειά. Ούτε όμως και η περιβόητη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ που περιμένουμε από το Δεκέμβριο του 2021.

Τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται είναι πολλά και η αγανάκτησή μας ακόμα μεγαλύτερη.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, όταν δεν προλάβει ένα ασθενοφόρο να φθάσει εγκαίρως;

Ζητάμε από την τοπική κοινωνία και τους άρχοντες του νησιού μας να ξεσηκωθούν και να μας βοηθήσουν!

Μιλάμε για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή των παιδιών μας, των γονιών μας, των ίδιων μας των εαυτών. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να φτιάξουμε τον τομέα της υγείας στη Κω, προτού να είναι αργά. Θέλουμε επιτέλους ο κάθε άνθρωπος στην Κω να έχει το αίσθημα ασφάλειας για την υγεία και τις ζωές μας!

Είναι ΝΤΡΟΠΗ ολόκληρος ο νομός μας να βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή οι αρμόδιοι κλείνουν τα αυτιά τους στις φωνές αγανάκτησης για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.

Τέλος ενημερώνουμε ότι λόγω των παραπάνω θα συμμετέχουμε στην απόχη από δευτερογεννης διακομιδες όπως ενημέρωσε η ΠΟΠΕΚΑΒ από την 1η Αυγούστου μέχρι την λήξη της θερινής περιόδου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Η. Γεν. Γραμματέας

Φ. Χατζησταμάτης                                                                 Λ. Σαλαώρα

                     Ταχ. Διεύθ.: Κρίστιαν Μπάρναρντ 1, Άγιοι Απόστολοι, Τ.Κ.:85133, Ρόδος

Τηλ. : 2241060933   FAX 2241060893         E- MAIL     ekab166.somatio@gmail.com

kosnews24.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ