ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αγνοούνται 4 άνθρωποι ανοιχτά της Κισσάμου – Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού (pic)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Κρήτη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού, ανοιχτά της Κισσάμου, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου της Σπάθας.

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη αφορούν την προσπάθεια εντοπισμού τεσσάρων μεταναστών που αγνοούνται. Πρόκειται για συνεπιβάτες του 25χρονου Λίβυου που διεσώθη το βράδυ του Σαββάτου (11.07.2020) στην περιοχή από τη Λιμενική Αρχή Χανίων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διασωθείς στις λιμενικές αρχές, ο ίδιος και άλλοι τέσσερις συνεπιβάτες του (σ.σ. τρεις Τυνήσιοι και ένας ακόμα Λίβυος), έπλεαν με λέμβο αγνώστων στοιχείων, από την Τυνησία με προορισμό την Ιταλία.

Για άγνωστη αιτία, πιθανώς λόγω καιρικών συνθηκών, η λέμβος αναποδογύρισε με συνέπεια να βρεθούν στη θάλασσα και αφού, όπως λένε οι πληροφορίες, η λέμβος έχασε τον προσανατολισμό της.

Ο ένας από αυτούς βρέθηκε αλλά οι τέσσερις εξακολουθούν να αγνοούνται, με την αναζήτησή τους να συνεχίζεται από τις Λιμενικές Αρχές Χανίων και Κισσάμου, από ένα περιπολικό του λιμενικού, ενώ συνδράμουν ιδιωτικά μέσα και δύο αλιευτικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν, επίσης, ότι η λέμβος έχει βυθιστεί.

πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ / flashnews.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ