ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυπαρισσία: Ταυτοποιήθηκε η σορός της «τσιμεντωμένης» γυναίκας – Νέο στοιχείο φωτιά για τον σύντροφό της

Το DNA «μίλησε» και έφερε ένα τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση της άτυχης Μόνικα Γκιουζ. Της γυναίκας που βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στην Κυπαρισσία…

Επισήμως ταυτοποιήθηκε πλέον η σορός της γυναίκας που βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στην αυλή σπιτιού στην Κυπαρισσία. Αν και για τις Αρχές δεν υπήρχε αμφιβολία για αυτό και η έρευνα «έτρεχε» παράλληλα με την αναμονή για τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, η ανάλυση του DNA έδειξε πως όντως ήταν η Μόνικα Γκιους 42 χρόνων, από την Ρουμανία.

Το τοπικό ένταλμα για ανθρωποκτονία σε βάρος του ομοεθνούς της συντρόφου που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες μετατράπηκε και σε διεθνές ένταλμα και πλέον οι ευρωπαϊκές διωκτικές Αρχές έχουν ενημερωθεί μέσω του διεθνούς δικτύου αστυνομικής συνεργασίας «SIRENE».

Ο σύντροφος της άτυχης Μόνικα Γκιους είχε διαφύγει για την χώρα του την ίδια εποχή που εξαφανίστηκε η Μόνικα, δηλαδή τον περασμένο Φεβρουάριο και πλέον βρίσκεται στην Ολλανδία, όπου τον εντόπισε η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και μίλησε μαζί του. Θεωρείται ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του. Στη δημοσιογράφο εμφανίστηκε κυνικός, ψύχραιμος και για ακόμα μία φορά δήλωσε ανήξερος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε, από την διαφορά χρώματος στο τσιμέντο της αυλής της οικίας που διέμεναν, το σημείο που η άτυχη καθαρίστρια ήταν θαμμένη. Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως την ίδια περίοδο ο σύντροφός της είχε προμηθευτεί τσιμέντο από κατάστημα οικοδομικών υλικών της περιοχής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών της, στο Live News, ο ίδιος κακοποιούσε πολύ συχνά την Μόνικα και πλέον αναζητείται από τις διωκτικές Αρχές διεθνώς ως ο υπεύθυνος για αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα και για τις συνθήκες θανάτου μίας πρώην συντρόφου του κατηγορούμενου στην ίδια περιοχή που το 2014 είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

newsitΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ