ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίθεση σε 4 μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις παρακολουθήσεις

 

«Δε μασάμε» η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις… επιθέσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σε κατά μέτωπο επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για την αντιπολιτευτική του τακτική στο θέμα των παρακολουθήσεων προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

«Αριστερός Τραμπισμός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής», μιλώντας για «αριστερό τραμπισμό σε όλο του το μεγαλείο».

«Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και για να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. Επαναλαμβάνω, ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Λίστες από τον βούρκο»

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το Documento, μιλώντας για δημοσιεύματα με ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις και συκοφαντίες.

«Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους Υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους; Επικαλούμενοι, μάλιστα, και λίστες υποτιθέμενων θυμάτων χωρίς, όμως, να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Ο καθένας στο ρόλο του» επεσήμανε με έμφαση.

«Βάσιμες υποψίες για παρακολούθηση μου επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο, εστίασε και στη χρήση του λογισμικού Pegasus επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη (Star) παραδέχτηκε ότι και τότε λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα…, «μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα».

«Αυτό, βέβαια, έχει ήδη τεκμηριωθεί διεθνώς, από το εξειδικευμένο εργαστήριο του Καναδά. Από το 2016 τουλάχιστον δρούσε στην Ελλάδα το λογισμικό Pegasus. PEGA, Pega-sus, η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από αυτό το λογισμικό πήρε το όνομά της».

Μάλιστα μίλησε για βάσιμες υποψίες του, που είχε εκφράσει και στο παρελθόν, ότι υπήρξε παρακολούθηση και του δικού μου τηλεφώνου όπως και της οικογένειάς του.

«Ποιους προστάτευσε με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα;»

Λίγο πριν η κυβέρνηση καταθέσει τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει, με έμφαση στην απαγόρευση της εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης, μετατρέποντας το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα φυλάκισης έως δέκα ετών σε απλό πλημμέλημα.

«Γιατί; Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα; Και σε ποιους άνοιγε το δρόμο για να συνεχίσουν τη δράση τους;» αναρωτήθηκε με νόημα.

«Δε μασάμε»

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε και για σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης από εξωθεσμικά κέντρα, που όπως είπε, ενοχλούνται από τις τολμηρές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση γιατί… «έχουν στερήσει την ισχύ τους».

«Κάποια εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Μας δείχνουν τα δόντια τους. Δεν μασάμε!» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ» πρόσθεσε.

Τα διλήμματα της κάλπης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του έθεσε και τα διλήμματα των εκλογών, οι οποίες επανάλαβε ότι θα γίνουν το 2023: «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», «δεύτερη φορά συμφορά ή δεύτερη εντολή για πρόοδο;» τόνισε.

«Και ποιος είναι τελικά ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις…; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες στις επόμενες εκλογές να δώσουν ισχυρή αυτοδύναμη ψήφο στη Ν.Δ..

Ανοιχτό παράθυρο για εκλογές…;

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε μία αποστροφή του πρωθυπουργού στο τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., που κάποιο την ερμήνευσαν σαν… παραδοχή ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν και νωρίτερα από την άνοιξη του 2023.

«Κάποιοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι η σημερινή μου ομιλία ήταν η αρχή της προεκλογικής περιόδου. Τους απαντώ ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Γιατί η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο το οποίο έχουμε παραγάγει αυτά τα 3,5 χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

newsit

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ