ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιοδεύει σήμερα στην Αχαΐα – Θα βρεθεί στα Καλάβρυτα – Επενδύει στην θετική ατζέντα

 

Σε ρυθμό προεκλογικών περιοδειών συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά το Μοσχάτο το περασμένο Σάββατο, θα επισκεφθεί σήμερα την ορεινή Αχαΐα, έναν νομό με σημαντικό πολιτικό συμβολισμό για τον ίδιο, καθώς στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία επικράτησε για πρώτη φορά μετά από το 1977.

Η «έξοδος» από το Μέγαρο Μαξίμου του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου δεν έφερε νέες εισόδους, αλλά αποφασίστηκε το κενό να καλυφθεί εκ των ενόντων με ανακατανομή ρόλων και ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στους Μάκη Βορίδη, Άκη Σκέρτσο, Θανάση Κοντογεώργη, Στέλιο Κουτνατζή, Θανάση Νέζη και Ελένη Σχινά. Με το συνέδριο της ΝΔ να απέχει μόλις λίγες ημέρες και τις ευρωεκλογές μόνο δύο μήνες, τα «πειράματα» με νέα πρόσωπα ήταν ίσως παρακινδυνευμένα, για αυτό και οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές στην καρδιά του λεγόμενου επιτελικού κράτους, αλλά και στην κυβέρνηση, μετατίθενται για μετά την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

To πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δημαρχείο Καλαβρύτων, ενώ στις 12:15 θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Τόπο Θυσίας, στον λόφο του Καπή. Τέλος, στις 14:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, όπου θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και τις διεκδικήσεις που έχει για τον πρωτογενή τομέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφορά αναμένεται να κάνει και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των ορεινών Δήμων, μεταξύ άλλων με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών με δραστηριότητες που θα εξασφαλίζουν ροή τουριστών δώδεκα μήνες το χρόνο.

Είναι σαφές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν στο εξής να «επενδύσουν» στη λεγόμενη θετική ατζέντα και να ξεπεράσουν σύντομα την «προσωρινή φθορά» που έχει παραδεχθεί ο πρωθυπουργός ότι διαφαίνεται στις περισσότερες μετρήσεις. Η θετική ατζέντα διαμορφώνεται από πρωτοβουλίες όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, που είναι από χθες σε ισχύ ή η διεύρυνση της χρήσης της ψηφιακής κάρτας εργασίας με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων – και από ειδήσεις όπως η έρευνα της Eurostat, που δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στο δείκτη ποσοστιαίας αύξησης εξαγωγών σε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς για την τελευταία πενταετία.

 

 

parapolitikaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ