ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του – Επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Ουκρανίας

Λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Denys Shmyhal. Είχε την ευκαιρία έτσι να επαναλάβει την στήριξη της χώρας μας στον αγώνα των Ουκρανών με την Ρωσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον Ουκρανό ομόλογό του πως η χώρα μας στηρίζει τον αγώνα των Ουκρανών και τις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας. Καταδίκασε επίσης την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.

Υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε επιπλέον την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε, δε τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον ομόλογό του την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Ε.Ε. για την Τουρκία.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ