ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στα 192.000 τα ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου σε 2 εβδομάδες

Στις 192.000 ανέρχονται τα ραντεβού που έκλεισαν οι πολίτες για την πρώτη δόση του εμβολίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος υπενθύμισε πως την περασμένη Δευτέρα κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Action 24, o Κυριάκος Πιερρακάκης συνόψισε τα στοιχεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, αναφέροντας πως «περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και κοντά 6,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με την εμβολιαστική κίνηση στη χώρα μας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία».

Μιλώντας για το σύστημα εμβολιασμού τόνισε πως πρόκειται για ένα επιτυχημένο σύστημα και πρόσθεσε ότι «αντανακλά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και στον χώρο της πληροφορικής κι ευρύτερα στην χώρα μας όταν υπάρχει σχέδιο και κατάλληλοι άνθρωποι και πάνω από όταν υπάρχει η βούληση».

Εξελίσσεται το gov.gr

Τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στο gov.gr έχουν οι υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, μιλώντας για τις δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Μέχρι σήμερα μέσω του gov.gr 4,5 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις και 1,5 εκατομμύριο εξουσιοδοτήσεις. Δεν θα μείνουμε εδώ όμως. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αυξήσουμε τις υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, όπως για τα συμβόλαια ή άλλες πράξεις. Εντός λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του gov.gr, όπως και το κομμάτι που αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά».

Ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων

Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει την ψηφιακή εφαρμογή σχετικά με την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων που θα την έχει ο συμβολαιογράφος, όπου θα αντλεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. «Η σκέψη είναι να μην υπάρχει ούτε φυσική επίσκεψη και η διαδικασία να γίνεται με τηλεδιάσκεψη» επισήμανε.

Ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε πως, ήδη, μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται τους πολίτες για 1288 υπηρεσίες, ενώ πρόσθεσε ότι για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προβλεφθεί ένα τεράστιο κονδύλι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ώστε «το χαρτί να μετατραπεί σε πληροφορία κι αυτό αφορά τον ΕΦΚΑ, τις πολεοδομίες, το σύστημα υγείας, δικαιοσύνης κι άλλους τομείς».

Τέλος, επανέλαβε ότι η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί προσωπικό όραμα και δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ