ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λαγανάς τέλος από την TUI! – Πιέσεις στον Τζόνσον να μπει η Ελλάδα σε ταξιδιωτική καραντίνα

FILE PHOTO: Passengers from Germany, who were frontline workers during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, arrive on a TUI Airways flight at Kos International Airport on the island of Kos, Greece, June 29, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis/File Photo
 

Η TUI δεν θα πετάει πλέον στον Λαγανά της Ζακύνθου και την ίδια ώρα αυξάνονται οι πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον να μπει και η Ελλάδα στην λίστα των χωρών που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού από την Βρετανία.

190 επιβάτες σε πτήση της Tui από την Ζάκυνθο προσγειώθηκαν στο Κάρντιφ το βράδυ της Τρίτης και τους ζητήθηκε να αυτοαπομονωθούν για 14 ημέρες. Επίσης θα υποβληθούν σε δυο τεστ ο καθένας. Το πρώτο σε 48 ώρες και το δεύτερι 8 ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Ο Andrew Flintham, εκ μέρους της Tui UK and Ireland, δήλωσε: «Ο Λαγανάς είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για τους νέους που παραδοσιακά κάνουν διακοπές σε μεγάλες ομάδες. Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και των πελατών μας είναι η προτεραιότητά μας και τα πρόσφατα κρούσματα έδειξαν ότι κάποιοι πελάτες δεν ακολουθούν πιστά τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Έτσι, πρέπει εμείς να κάνουμε αυτά που πρέπει να τους προστατεύσουμε αλλά να προστατεύσουμε και τους γύρω τους και έτσι δεν ταξιδεύουμε πλέον προς αυτόν τον προορισμό».

Ωστόσο τα δρομολόγια σε άλλους προορισμούς της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά.

Ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της Σκωτίας, Gregor Smith ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τις χώρες που εξαιρούνται από την ταξιδιωτική καραντίνα.

Στην πτήση της 25ης Αυγούστου από την Ζάκυνθο στο Κάρντιφ υπήρχαν 7 κρούσματα και έτσι μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα και οι 193 επιβάτες.

Ένας από τους ταξιδιώτες είπε ότι η πτήση ήταν γεμάτη με εγωιστές covidiots, με τους επιβάτες να μην φορούν μάσκες και να γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τα μέτρα.

Συνολικά σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Ουαλίας περίπου 30 κρούσματα συνδέονται με διακοπές στην Ζάκυνθο και περιμένουν ότι θα αυξηθούν.

πηγή: DailyMail

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ