ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λίγη Bild, λίγο… «παγωμένο κρασί» και δειλά χαμόγελα για τον τουρισμό

Τα καλά νέα από το εξωτερικό συνεχίζουν να έρχονται σε ότι αφορά το θέμα του τουρισμού. Όλοι ψηφίζουν δαγκωτό «Ελλάδα», όπως η Bild για παράδειγμα, ωστόσο οι παράγοντες του τουρισμού παραμένουν συγκρατημένοι αν όχι απαισιόδοξοι για την κατάληξη που θα έχει η φετινή χρονιά.

Η Ελλάδα εδώ και καιρό προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό την καλή της επιδημιολογική επίδοση. Το αν αυτό φτάνει ή όχι ώστε να πειστεί κάποιος ξένος να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα, μένει να φανεί.

Ο μεγάλος στόχος της Ελλάδος για το 2020 είναι η αγορά των Γερμανίας και στην μάχη αυτή φαίνεται να έχουμε συμμάχους εντός αυτής της χώρας. Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα επαινούν την Ελλάδα και προτρέπουν τους Γερμανούς, εφόσον αποφασίσουν να πάνε διακοπές, να έρθουν εδώ.

Τελευταίο ηχηρό δημοσίευμα αυτό της Bild. Στο χθεσινό της φύλο έχει άρθρο που φέρει τον τίτλο «Το ελληνικό κρασί είναι ήδη παγωμένο!» και έχει ως σχόλιο ότι οι ευκαιρίες για διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα είναι κατά βάση «όπως και πριν από την κρίση».

Η εφημερίδα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία θα βρίσκεται μεταξύ των χωρών για τους τουρίστες από τις οποίες δεν θα είναι από τις 15 Ιουνίου πλέον υποχρεωτική η παραμονή σε καραντίνα, ενώ αναφέρεται και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, με το σύνθημα «διατήρηση θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων, ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Το δημοσίευμα παρουσιάζει αναλυτικά τα νέα μέτρα για τη λειτουργία ξενοδοχείων, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποχρέωση για δημιουργία υγειονομικού σταθμού και ορισμού υγειονομικού υπεύθυνου, αλλά και τα ισχύοντα για τα εστιατόρια, τα καφέ, τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα.

Η Bild και οι… θησαυροί της Ελλάδας

Ως πρόταση μάλιστα για την φετινή περίοδο, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας αναφέρει τους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ελλάδας και συγκεκριμένα τα Κουφονήσια, την Ανάφη, τον Κάσσο και την Ηρακλειά, όπου «βρίσκει κανείς ησυχία και ανέγγιχτη φύση, λίγο κόσμο», ενώ μπορεί να έχει πρόσβαση σε ερημικές παραλίες με σκάφος. «Περισσότερη απόσταση από τον κόσμο δεν γίνεται…», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Bild σημειώνει ακόμη τις εκτιμήσεις των γερμανικών εταιριών για τον φετινό τουρισμό στην Ελλάδα: «Όταν τουριστικές περιοχές όπως η Ελλάδα δίνουν το σήμα ότι ανοίγουν για τουρίστες, αυξάνεται αμέσως και η ζήτηση. Αυτό συμβαίνει πολύ, ανάλογα με τις ειδήσεις», δηλώνει ο Διευθυντής του Ομίλου FTI, Ραλφ Σίλερ, ενώ η TUI και η DER Touristik διαπιστώνουν ήδη σημαντική αύξηση σε κρατήσεις για ταξίδια στις Βαλεαρίδες, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Αντίστοιχα η Alltours αναφέρει κρατήσεις για πακέτα διακοπών στην Μαγιόρκα, την Αττάλεια, την Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά και η Schauinsland-Reisen αναμένει αύξηση της ζήτησης με το άνοιγμα των συνόρων στην Ευρώπη.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ