ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λιγότεροι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Ρόδο – Μειώθηκε το ποσοστό φτώχειας, μετά την εξαιρετική τουριστική χρονιά

 

Μπορεί να στρέφονται στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της χώρας χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδά τους, με τις φετινές αιτήσεις να αυξάνονται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, όμως δε συμβαίνει το ίδιο και στη Ρόδο, που μειώθηκαν φέτος αισθητά οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας, καθότι μέσα στο 2022 βρήκαν εργασία και αύξησαν το οικονομικό τους εισόδημα αρκετές οικογένειες.

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χαρούλα Γιασιράνη, αυτή είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη για την περιοχή μας, αφού από τα 950 περίπου άτομα που ήταν δικαιούχοι στη Ρόδο, μειώθηκαν στα 650, κατά 300 άτομα λιγότερα. Στο γεγονός συντέλεσε η εξαιρετική τουριστική χρονιά που διένυσε η Ρόδος και γενικότερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που αναδείχθηκε σε πρωταθλήτρια, όπου καλύφθηκαν πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις, οπότε και μειώθηκαν οι ανάγκες σε κόσμο που υπέφερε, ακόμη και για τα βασικά είδη διατροφής.

Από την περασμένη Τετάρτη έχει ξεκινήσει η διανομή στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

“Μετά και την επικαιροποίηση που κάναμε το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να αναδειχθούν ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι γιατί επιλέξαμε μέσα στην πανδημία να μην κάνουμε την επικαιροποίηση αναγνωρίζοντας και την δυσχέρεια που παρουσιάστηκε σε όλες τις οικογένειες και τα λοιπά, κι έχουμε ένα ευχάριστο να πούμε ότι ελαττώθηκαν οι δικαιούχοι σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία και στοιχεία που ζητούμε διότι αυτά απαιτεί ο κανονισμός, υπάρχουν όροι και κανόνες για να ενταχθεί κανείς όπως και κάθε άλλη παροχή που γίνεται με προϋποθέσεις και κριτήρια.

Τώρα είναι περί τους 600 οι δικαιούχοι, έχουμε εντοπίσει ότι κάποιοι οι οποίοι είτε δεν μπορούν οι ίδιοι, είτε είναι σε απομακρυσμένα χωριά που κατά τόπους γίνονται από τα ΚΕΠ οι αιτήσεις τους, δεν έγιναν εγκαίρως, τους έχουμε εντοπίσει όμως και είναι σε διαδικασία να επικαιροποιήσουν και αυτοί τα στοιχεία τους. Δεν νομίζω ότι θα υπερβούμε τις 650 από 950 οικογένειες που μέχρι τώρα ήταν δικαιούχοι.

Έχει κατέβει ο αριθμός και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά, γιατί ο στόχος είναι να υπάρχει δουλειά σε όλο τον κόσμο να υπάρχει εργασία και εισόδημα προκειμένου να μην έχουν την ανάγκη να εντάσσονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Γιατί η επιτυχία είναι να μειώνονται τα ποσοστά της φτώχειας στις κοινωνίες. Και το 2022 ήταν καλή χρονιά για όλο τον κόσμο, τα νούμερα από μόνα τους και όλος ο κόσμος δούλεψε”, σημείωσε καταλήγοντας η Αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ