Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ : Προβληματισμός για την πορεία της κρουαζιέρας

Τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία της κρουαζιέρας αφού όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλης Παπαοικονόμου.

Ο ίδιος είπε ότι καταγράφεται καθημερινά ενδιαφέρον από εταιρείες που έχουν σχέση με την Κρουαζιέρα αλλά δεν υπάρχουν κρατήσεις.

«Εμείς στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τα κρουαζιερόπλοια και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τηρώντας όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που θα επιβληθούν από τα αρμόδια υπουργεία, όταν ξεκινήσει η κρουαζιέρα. Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο. Είχαμε μια σύσκεψη με ανθρώπους που έχουν σχέση με την Κρουαζιέρα και παρουσιάσαμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που έρθουν στη Ρόδο ταξιδιώτες και παρουσιαστούν κρούσματα. Περιμένουμε τις οδηγίες από τα υπουργεία ενώ βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το τελικό σχέδιο αντιμετώπισης».

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είπε ότι προχώρησε στην πρόσληψη του Συμβούλου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (και ειδικά για την Ρόδο) Ιωάννη Μπρα.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τον κ. Μπρα εδώ και αρκετούς μήνες ώστε να εκπροσωπεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.

Μία εταιρεία μας γνωστοποίησε ότι προγραμματίζει προσεγγίσεις από τον Ιούνιο. Στις προδιαγραφές που απαιτούνται, περιλαμβάνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των πληρωμάτων αλλά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού των ταξιδιωτών. Οι πρώτες προσεγγίσεις θα είναι από το Ισραήλ».

Ο κ. Παπαοικονόμου, είπε ακόμη ότι η ΔΕΥΑΡ θα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια του νερού στα κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίζουν τη Ρόδο, μία απόφαση η οποία θα λειτουργήσει προς την θετική κατεύθυνση.

 

#pressgreece

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ