ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λιποθυμία 9χρονης- Ρόδος: “Επί μια εβδομάδα το παιδί μου έτρωγε καρπούζι”

Φωτογραφία αρχείου
 

Τον περασμένο Ιούνιο, η είδηση ότι ένα 9χρονο κορίτσι λιποθύμησε από την πείνα -εν έτει 2020- συγκλόνισε την Ελλάδα. Το περιστατικό είχε διαδραματιστεί μέσα σε φούρνο της Ρόδου, καθώς το κοριτσάκι με τη μητέρα του περίμεναν στην ουρά.

Η μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά, ήταν ένα από τα θύματα των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Εργαζόμενη ως εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος, έμεινε χωρίς δουλειά με την αναστολή του ανοίγματος των επιχειρήσεων και του τουρισμού

«Επί μια εβδομάδα το παιδί έτρωγε καρπούζι, δεν μπορούσα να το σιτίσω με τίποτε άλλο. Μόνο αυτό είχα» εξομολογείται.

Για τη μέρα που το παιδί λιποθύμησε η κ.Μαρία περιγράφει: «Είχαμε πάει στο φούρνο. Μου λέει “μαμά πεινάω”. Τα μόνα χρήματα που είχα ήταν 10 ευρώ. Κάθισε στο πεζουλάκι. Δε μου είπε ότι δεν αισθανόταν καλά. Της είπα, “πάμε να σου πάρω μια τυρόπιτα”.

Πήγαμε στον φούρνο, παραγγέλνει κι εκείνη την ώρα μαύρισε. Έπεσε κάτω, νόμιζα ότι το παιδί μου πεθαίνει. Πήρα τη γιατρό, της δώσαμε πορτοκαλάδα και η κυρία από τον φούρνο κάτι αλμυρό γιατί είχε πέσει η πίεσή της. Παρόλο που το παιδί συνήλθε ήταν μελανό… επί μια έτρωγε καρπούζι».

Μετά από ευαισθητοποίηση των αρχών, η κ. Μαρία αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Σταμάτη, η μητέρα βρήκε δουλειά και ευελπιστεί να την κρατήσει.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ