ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως: Ο αντιεξουσιαστής και ο ληστής – Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε ένα ανθρωποκυνηγητό έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της χθεσινής (14.09.2021) ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως.

Οι δύο δράστες της ληστείας, φορώντας βερμούδες και μάσκες κατά του κορονοϊού, μπούκαραν το μεσημέρι της Τρίτης στο υποκατάστημα της τράπεζας που βρίσκεται στον αριθμό 53 της οδού Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από αυτούς που στη φωτογραφία ντοκουμέντο του newsit.gr από την ληστεία στην οδό Μητροπόλεως, φοράει γκρι μπλούζα, ερευνάται  από τις αστυνομικές αρχές να είναι το ίδιο άτομο με αυτό που πριν από 27 ημέρες είχε πραγματοποιήσει με την απειλή ενός πυροβόλου όπλου MP5 ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Μεταμόρφωση. Κι από εκείνη τη ληστεία που έγινε στις 18 Αυγούστου το newsit.gr που είχε εξασφαλίσει φωτογραφία ντοκουμέντο.

Τότε ο ληστής είχε μπει μόνος του στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Μεταμόρφωση, ενώ είχε φύγει κι από εκεί πεζός όπως έκανε και χθες με το συνεργό του.

Η ληστεία στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα από τα πιο καλά -υποτίθεται- φυλαγμένα σημεία της πρωτεύουσας, έχει προκαλέσει συναγερμό και έχει και «άρωμα» τρομοκρατίας.

Οι δύο ληστές, με την απειλή ενός πιστολιού κι ενός καλάσνικοφ, κατάφεραν να εισβάλλουν στο εσωτερικό της τράπεζας χωρίς να κινήσουν την παραμικρή υποψία. Οι κινήσεις τους, που κατεγράφησαν  από τις κάμερες ασφαλείας του εσωτερικού χώρου του υποκαταστήματος της τράπεζας και αποτυπώνονται και στη φωτογραφία ντοκουμέντο που σας παρουσίασε το newsit.gr, ήταν πολύ γρήγορες.

Αφού απείλησαν τους υπαλλήλους της τράπεζας, άρπαξαν περισσότερα από 13.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Πριν από την έξοδο τους από την τράπεζα εξαπέλυσαν ύβρεις κατά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ τα χαρακτηριστικά τόσο των προσώπων τους και της σωματοδομή τους σκιαγραφούν, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές παλιούς τους γνώριμους.

Ο αντιεξουσιαστής και ο ληστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, o ένας από αυτούς εξετάζεται να είναι δραπέτης των φυλακών και γνωστός για την αντιεξουσιαστική του δράση. Μάλιστα είναι το πρόσωπο που ερευνάται για συμμετοχή και στην τράπεζα της Μεταμόρφωσης στις 18 Αυγούστου.

Ο δεύτερος, θεωρείται γνωστός ληστής που έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία με την παραβατική συμπεριφορά του. Μέχρι χθες το βράδυ είχαν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων στην περιοχή του κέντρου, τα οποία κινούνταν την ώρα της ληστείας κοντά στη τράπεζα, όλοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκτός όμως από το υλικό από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ερευνούν τον τρόπο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι όπως λένε οι έως τώρα πληροφορίες απομακρύνθηκαν πεζοί.

Ο λόγος στις κάμερες

Έτσι, εκτός από τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν την ώρα της ληστείας εντός του υποκαταστήματος, έχουν πάρει καταθέσεις από ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής αλλά και περίοικους προκειμένου να συλλέξουν έστω και την παραμικρή πληροφορία που θα τους οδηγήσει στο παζλ τους δρομολόγιού που ακολούθησαν μετά το χτύπημα. Για τον ίδιο λόγο σαρώνουν κι όλες τις κάμερες των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην οδό Μητροπόλεως αλλά και σε παράπλευρους δρόμους.

Το γεγονός ότι οι δράστες χτύπησαν σε ένα πολυσύχναστο σημείο, αλλά και καλά φυλασσόμενο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν κάποιο κρησφύγετο κοντά από το σημείο της ληστείας, στο οποίο κρύφτηκαν και θα αποχωρήσουν από αυτό όταν νιώσουν ασφαλείς.

Αυτό το σενάριο εξετάζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους αστυνομικούς, καθώς το σημείο και η ώρα που πραγματοποιήθηκε η ληστεία είχε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Κι αυτό γιατί η αστυνομική παρουσία στην οδό Μητροπόλεως και στις κάθετες οδούς της είναι πολύ έντονη.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ