ΔΙΑΦΟΡΑ

Lockdown: Aυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν την Δευτέρα (pics)

Η λίστα με τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν το λουκέτο του… lockdown την Δευτέρα και ο τρόπος λειτουργίας τους

Το αυστηρό lockdown το οποίο είχε ανακοινωθεί στις 2 Ιανουαρίου από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το Σάββατο συμπληρώνει δύο εβδομάδες και όλα δείχνουν οτι η Δευτέρα που μας έρχεται θα αποτελέσει αφετηρία της χαλάρωσής του.

Τα σχολεία, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, άνοιξαν πριν από τέσσερις μέρες και πιθανότατα το ίδιο θα γίνει και με ένα κομμάτι του λιανεμπορίου την Δευτέρα, αν αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ανάψει το… πράσινο φως.

Οι επιχειρήσεις

Η έγκριση των ειδικών φαντάζει ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο, με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής και το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Αυτές θα προβλέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με αυστηρούς κανόνες, προκειμένου να αποφευχθεί νέα διασπορά του κορονοϊού και αύξηση των κρουσμάτων.

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και στις 18 Ιανουαρίου θα ανοίξουν το λουκέτο είναι οι εξής…

  • Καταστήματα ένδυσης
  • Καταστήματα υπόδησης
  • Καταστήματα αργυροχρυσοχοΐας

Στα παραπάνω ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι υπό το καθεστώς είτε του click away, είτε του click in shop. Με την πρώτη επιλογή που είχε χρησιμοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ο πελάτης θα κάνει τις αγορές του τηλεφωνικά ή online και θα παραλαμβάνει από το καταστήματα. Με την δεύτερη ουσιαστικά θα κλείνει ραντεβού για ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο θα μπορεί να πηγαίνει στο κατάστημα και να κάνει τις αγορές τους, μπαίνοντας κανονικά μέσα.

Από εκεί και πέρα, το πιθανότερο είναι τα καταστήματα που άνοιξαν τον Δεκέμβριο, όπως για παράδειγμα αυτά των παιχνιδιών, να λειτουργήσουν αποκλειστικά με click away και όχι με click in shop.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όλα δείχνουν οτι θα ανοίξουν τόσο τα κομμωτήρια, όσο και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με τα γνωστά αυστηρά μέτρα, που προβλέπουν την παρουσία πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της επιχείρησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ