ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Νέα αναβολή στις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Από το συνηθισμένο ραντεβού των 18.00 πήγαμε στις 18.30 και πλέον πάμε… προς τις 19.00. Η ενημέρωση των Νίκου Χαρδαλιά και Άκη Σκέρτσου για τα νέα μέτρα του lockdown καθυστερεί.

Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι πως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για τα νέα μέτρα. Οι εισηγήσεις των ειδικών δόθηκαν, λοιπόν και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους. Ειδικά δε σε ό, τι αφορά τις λεπτομέρειες του SMS 6, υπάρχουν πληροφορίες πως ακόμη δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής

Βγείτε ελεύθερα αλλά εντός δήμου αλλά μέχρι τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό που έχει ζητήσει η κυβέρνηση και έχει προαναγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος εισηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδρίασαν σήμερα (19.03.2021) για τα μέτρα που θα φέρουν χαλάρωση του lockdown και αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα είναι το πρώτο από τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά σε όλη τη χώρα και τα Σαββατοκύριακα στις 21:00 το βράδυ και θα τελειώνει στις 05:00 το επόμενο πρωί. Μόνο που η ανατροπή έρχεται στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο. 

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown θα ανακοινωθούν σήμερα στις 19:00 στην καθιερωμένη ενημέρωση. Παρών μάλιστα θα είναι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα.

Η Επιτροπή των ειδικών εισηγείται αλλαγές που αφορούν εκτός από το ωράριο εξόδου τα Σαββατοκύριακα και στη δυνατότητα περιπάτων και αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους.

Από αύριο λοιπόν:

-η απαγόρευση της κυκλοφορίας επανέρχεται στις 21:00 αντί για τις 19:00

-ο κωδικός “6” στα SMS θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο για μετακίνηση εντός δήμου και όχι με τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων.

Θα επιτραπεί επίσης το ψάρεμα μόνο όμως εντός δήμου, δεν υπάρχει πληροφορία για το τι θα γίνει με το κυνήγι.

Παράλληλα υπάρχει εισήγηση να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους οι παιδικές χαρές και οι αρχαιολογικοί χώροι, ώστε ο κόσμος να μην μαζεύεται σε σπίτια, όπου υπάρχει υπερμετάδοση του ιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, μπορεί να γίνει και από αύριο Σάββατο (20.03.2021), αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο δεδομένου πως δεν θα υπάρχει χρόνος για να κλειστούν τα ραντεβού.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ